Η Sony έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο τρέιλερ της ταινίας «Madame Web», με πρωταγωνίστρια την Ντακότα Τζόνσον στο επόμενο κεφάλαιο του live-action σύμπαντος των χαρακτήρων του «Spider-Man».

Η Τζόνσον αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Κασσάνδρα Γουέμπ, ενός χαρακτήρα με μαντικές ικανότητες που ακούει στο όνομα «Madame Web». Στα κόμικς της Marvel, έχει μαγικές ικανότητες που της επιτρέπουν να βλέπει στον κόσμο των αραχνών.

Επίσης, στην ταινία παίζει η Σίντνεϊ Σουίνι υποδιόμενη την Τζούλια Κάρπεντερ, η οποία είναι η «Spider-Woman» στα κόμικς. Στο καστ περιλαμβάνονται επίσης οι Ιζαμπέλα Μέρσεντ, Έμα Ρόμπερτς, Άνταμ Σκοτ, Σελέστ Ο' Κόνορ, Ταχάρ Ραχίμ, Μάικ Επς και Ζόσια Μάμετ.

Το «Madame Web» είναι το τελευταίο κεφάλαιο στο σύμπαν του live-action του «Spider-Man», μετά τις κυκλοφορίες των ταινιών «Venom» (2018), «Venom: Let There Be Carnage» (2021) και «Morbius» (2022). Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Madame Web» είναι η πρώτη μεταφορά κόμικς της Sony που έχει πρωταγωνίστρια γυναίκα. Η Σ. Τζ. Κλάρκσον, η οποία είχε αναλάβει το «Jessica Jones» και το «The Defenders» της Marvel, σκηνοθετεί την ταινία. Το «Madame Web» θα βγει στους κινηματογράφους στις 14 Φεβρουαρίου 2024.

Τον Νοέμβριο του 2022, η Σίντνεϊ Σουίνι είχε κάνει δηλώσεις στο Variety, σχετικά με τη συνεργασία της με την Ντακότα Τζόνσον σστην ταινία. Όπως είχε πει, αρχικά ήταν πολύ νευρική κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους, καθώς θεωρούσε την Τζόνσον «πολύ καυτή». «Πρέπει να πω ότι είχα δει κρυφά το "Fifty Shades of Grey" στο γυμνάσιο. Οι γονείς μου δεν με άφησαν να το δω, αλλά το είδα. Είμαι μεγάλη θαυμάστριά της», είχε δηλώσει.

Ο χαρακτήρας της Web Madame εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο κόμικ «The Amazing Spider-Man» της δεκαετίας του 1980 και συγκεκριμένα, στο τεύχος αριθ. 210.

Madame Web

Η Cassandra Webb είναι μια νοσοκόμος της Νέας Υόρκης που αρχίζει να δείχνει σημάδια διόρασης. Αναγκασμένη να αντιμετωπίσει τις αποκαλύψεις για το παρελθόν της, πρέπει να προστατεύσει τρεις νεαρές γυναίκες από έναν μυστηριώδη αντίπαλο που τις θέλει νεκρούς.

  • Διάρκεια: 102’
  • Είδος: Περιπέτεια, Δράση, Επιστημονική Φαντασία
  • Σκηνοθεσία: S.J. Clarkson
  • Πρωταγωνιστούν: Dakota Johnson, Sydney Sweeney, Celeste O’Connor, Isabela Merced, Tahar Rahim, Mike Epps, Emma Roberts, Adam Scott

Η ιστορία της Madame Web

Η Cassandra Webb είναι ένα ισχυρό μέντιουμ που χρησιμοποιεί τις προγνωστικές της ικανότητες για να βοηθήσει τους αραχνοανθρώπους του spiderverse.

Μεγαλώνοντας σαν Μέντιουμ

Γεννημένη στο Σάλεμ του Όρεγκον, χωρίς τυπική ενόραση και με μια νευρολογική πάθηση γνωστή ως μυασθένεια gravis, η Cassandra Webb μεγαλώνει μαθαίνοντας ότι διαθέτει ισχυρές ψυχικές ικανότητες και καθιερώνεται ως μέντιουμ. Χρησιμοποιώντας αυτές τις ικανότητες, η Madame Web ανακαλύπτει τη μυστική ταυτότητα του Peter Parker όταν ο Spider-Man σώζει μια από τις μαθήτριές της, την Belinda Bell, η οποία απάγεται κατά τη διάρκεια μιας απάτης στην εφημερίδα Daily Globe όπου υποδύεται την απομονωμένη εκδότρια K.J. Κλέιτον.

Δυνάμεις Πρόγνωσης

Η Madame Web διαθέτει ψυχικές ικανότητες όπως η τηλεπάθεια, η διόραση και η επίγνωση. Μπορεί επίσης να εκτελεί αστρική προβολή και να εμφανίζεται στους άλλους σε μορφή πνεύματος. Η Madame Web συνδέεται κυβερνητικά με ένα σύστημα υποστήριξης που μοιάζει με ιστό αράχνης για να καλύψει τις σωματικές της ανάγκες. Το σύστημα μπορεί να μετατοπιστεί σε όρθια θέση ή ανάκλιση και παρέχει ρομποτικούς βραχίονες που αντικαταστούν τα χέρια της.

Δίκτυο Γνωριμιών

Η Madame Web βοηθάει συχνά τον Spider-Man να προστατεύει τους άλλους, ακόμη και να προστατεύει την ταυτότητά του. Τον βοήθησε επίσης να νικήσει τον Stegron και συγκέντρωσε μια ομάδα Spider-Women για να συλλάβει την εγγονή της Charlotte Witter η οποία χρησιμοποιήθηκε σε μια πλοκή του Otto Octavius, (AKA Doctor Octopus).

Όταν η οικογένεια Kravinoff επιδιώκει να νικήσει τον Spider-Man και να αναστήσει δύο από τα νεκρά μέλη της, βασανίζουν την Cassandra για να τους βοηθήσει. Καταφέρνει να αντισταθεί και να κρατήσει κρυφές ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά με τον ερπυστριοφόρο τοίχο. Ωστόσο, τους βοηθά να φέρουν πίσω τους αγαπημένους τους και το κάνει εις βάρος του κλώνου του Peter Parker, Kaine, και της εγγονής της, Charlotte.

Μελλοντικές Προβλέψεις

Αργότερα, η Madame Web βοηθά τον Spider-Man να αποτρέψει μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον ενός υποψηφίου του Κογκρέσου, του Barney Wicker. Όταν ο Black Tom Cassidy έστειλε τον Cain Marko, γνωστό και ως Juggernaut, να απαγάγει την Web για να μπορέσει να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις της για τις εγκληματικές του δραστηριότητες, εκείνη προέβλεψε την επίθεση και κάλεσε τον Spider-Man για βοήθεια.

Δεν μπόρεσε να σταματήσει τον Juggernaut, ο οποίος άφησε τη Madame Web σε κατάσταση σοβαρού σοκ αφού την απομάκρυνε άθελά της από την θέση της, κάτι που της παρείχε ζωτικές λειτουργίες της ζωής. Αφού βρέθηκε σε κώμα και υπέστη βραχυπρόθεσμη απώλεια μνήμης, φάνηκε να ξεχνά προσωρινά την ταυτότητα του Spider-Man.

Η Madame Web επικοινώνησε με τον Spider-Man για βοήθεια αφού προέβλεψε τον επικείμενο θάνατό της. Πιστεύοντας ότι η ένωση με τον Norman Osborn, (AKA Green Goblin), σε ένα απόκρυφο τελετουργικό που ονομάζεται Gathering of the Five θα της έσωζε τη ζωή, ζήτησε από τον Spider-Man να ανακτήσει ένα από τα πέντε απαιτούμενα θραύσματα του τεχνουργήματος.

Καθένας από τους πέντε συμμετέχοντες θα λάμβανε είτε γνώση, δύναμη, αθανασία, παράνοια ή θάνατο. Ο Spider-Man το κατάφερε αλλά κατά τη διάρκεια της τελετής, η Madame Web πέθανε. Στην πραγματικότητα, έλαβε την αθανασία και βρέθηκε πολύ νεότερη και υγιέστερη.

Αμέσως μετά, ο Dr. Octopus δημιούργησε μια Spider-Woman χρησιμοποιώντας την εγγονή της Κασσάνδρας, Charlotte Witter, της οποίας οι δυνάμεις σιφωνισμού απορρόφησαν τις ικανότητες των άλλων Spider-Women: Jessica Drew, Julia Carpenter, (AKA Arachne και Mattie Franklin). Για να αιχμαλωτίσει τη Charlotte, η Madame Web συγκέντρωσε τις γυναίκες-αράχνες σε μια ομάδα. Η Charlotte ηττήθηκε, αλλά διέλυσε την τηλεπάθεια της Madame Web, επαναφέροντας την στην αρχική της ηλικία.

Με τη βοήθεια του Spider-Man και της Franklin, η Madame Web αποφάσισε πώς να αντλήσει τις δυνάμεις της Charlotte, αφήνοντας την αναίσθητη, σε αδρανή κατάσταση. Η Madame Web, τώρα νέα ξανά, εκτέλεσε μια ψυχική εγχείρηση για να αποκόψει τη σχέση της με τη Charlotte και αφαίρεσε από τις αναμνήσεις της Charlotte και της Mattie την ταυτότητα του Spider-Man. Η Madame Web συνέχισε να βοηθά τη Mattie κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου χρόνου της ως Spider-Woman. Η ομάδα Spider-Women τελικά διαλύθηκε.

Από τότε η Madame Web ξαναέγινε μεγάλη, αν και πιθανώς διατήρησε την αθανασία της, καταδικάζοντάς την ενδεχομένως σε μια αιωνιότητα στην τρέχουσα κατάστασή της. Επέστρεψε στο διαμέρισμά της στο Μανχάταν, όπου βοήθησε τον Spider-Man όταν ο Stegron προσπάθησε να μετατρέψει την πόλη σε έναν άγριο προϊστορικό παράδεισο χρησιμοποιώντας ένα τεχνούργημα που ονομάζεται Rock of Life και μαζί σταμάτησαν τη δολοπλοκία του Stegron.

Αργότερα, όταν η θεία του Spider-Man η May βρισκόταν σε κώμα αφού πυροβολήθηκε από έναν ελεύθερο σκοπευτή, η Madame Web επέτρεψε ψυχικά στη May να δώσει στον ανιψιό της την άδεια να την αφήσει να πεθάνει. Ο Spider-Man αρνήθηκε και αφού έκανε συμφωνία με τον Mephisto για να σώσει τη ζωή της May, η Madame Web και ο υπόλοιπος κόσμος δεν γνώριζαν πλέον τη μυστική ταυτότητα του Spider-Man.

Ιστορικά

Αφότου η Madame Web κοίταξε το μέλλον του Spider-Man, είδε κάποιον να ξετυλίγει τον Ιστό της Τύχης με αράχνες να κυνηγιούνται και μετά βίας είχε αρκετό χρόνο για να αντιδράσει στη νέα παρουσία: Sasha Nikolaevich και Anastasia "Ana" Kravinoff, Kraven. Η οικογένεια Kravinoff συνέλαβε τη Madame Web και μέσω βασανιστηρίων, την ανάγκασαν να τους βοηθήσει να νικήσουν τον Spider-Man αναστώντας τους νεκρούς συγγενείς τους, Sergei, (AKA Kraven The Hunter), και Vladimir, (AKA ο Grim Hunter).

Τους βοήθησε σε μια τελετουργία αίματος, αλλά αυτό σήμαινε τη θυσία της νεαρής Spider-Woman, Mattie Franklin, και του κλώνου Kaine του Peter Parker. Αν και το τελετουργικό με τον Kaine απέτυχε και ως εκ τούτου, η Sasha έκοψε το λαιμό της Madame Web. Πριν από το θάνατό της, η Cassandra μεταβίβασε τις δυνάμεις της στην Julia Carpenter για να γίνει η νέα Madame Web για το καλό του Web of Fate.

Αν και η Cassandra δεν έμεινε νεκρή για πολύ καθώς ο Dr. Miles Warren (AKA Jackal), την ανέστησε σε ένα κλωνοποιημένο σώμα για να τον βοηθήσει να εντοπίσει έναν χάκερ στην εταιρεία του, τη New U Technologies. Συνεργάστηκε με τον Hobie Brown (AKA Prowler), έναν κλώνο πρωτότυπου.

Αν και ο Prowler εξαφανίστηκε, όταν η Francine Frye (AKA Electro), θέλησε να τον εντοπίσει, επισκέφτηκε την Cassandra. Αν και ήξερε ότι η Electro θα έκανε απόπειρα να σκοτώσει τον Prowler και απέφυγε να δώσει στη Francine τις πληροφορίες που έψαχνε, ωθώντας την να την χτυπήσει με ηλεκτροπληξία. Αργότερα, η Carpenter την βρήκε να πεθαίνει από τη φθορά του σώματος του κλώνου της μόνη στις εγκαταστάσεις του New U. Η Cassandra αρνήθηκε να πάρει τα απαραίτητα χάπια για να παραμείνει στη ζωή και λίγο πριν πεθάνει, της αποκάλυψε την τοποθεσία του Τσακαλιού (Dr. Miles Warren).

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις