Συνετός αριθμός νέων ταινιών για την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, με ενήλικες επιλογές που δίνουν το στίγμα μιας εκλεκτικής διανομής.

Το Αγόρι και ο Ερωδιός (The Boy and the Heron) του Χαγιάο Μιγιαζάκι

Ενα νεαρό αγόρι, ο Μάχιτο, που του λείπει αφόρητα η νεκρή μητέρα του, επιχειρεί να διεισδύσει σε έναν κόσμο όπου ζωντανοί και νεκροί μοιάζει να συνυπάρχουν.

To νέο φιλμ του Χαγιάο Μιγιαζάκι. Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων. Από την 1η Φεβρουαρίου στις αίθουσες, στα ιαπωνικά με ελληνικούς υπότιτλους.

Πλάνο 75 (Plan 75) της Τσι Χαγιακάουα

Στην Ιαπωνία το κυβερνητικό πρόγραμμα «Σχέδιο 75» παροτρύνει τους ηλικιωμένους πολίτες να επιλέξουν οικειοθελώς την ευθανασία, ως λύση στο πρόβλημα μιας ολοένα και πιο γερασμένης κοινωνίας. Μια ηλικιωμένη γυναίκα με περιορισμένα μέσα επιβίωσης, ένας πραγματιστής «πωλητής» του Πλάνου 75 και ένας νεαρός εργάτης από τις Φιλιππίνες αντιμετωπίζουν διλήμματα ζωής και θανάτου.

H μικρού μήκους της Τσι Χαγιακάουα γίνεται ένα από τα πιο υπόκωφα εντυπωσιακά ντεμπούτα των τελευταίων χρόνων. Επίσημη συμμετοχή στο Ενα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβάλ Καννών. Ειδική μνεία της επιτροπής για τη Χρυσή Κάμερα για το καλύτερο ντεμπούτο.

Μην Περιμένετε και Πολλά από το Τέλος του Κόσμου (Do Not Expect Too Much from the End of the World) του Ράντου Ζούντε

Ο Ράντου Ζούντε συνεχίζει τη σάτιρα για το σύγχρονο χάος από εκεί που σταμάτησε με το «Ατυχές Πήδημα ή Παλαβό Πορνό».

Αργκαϊλ (Argylle) του Μάθιου Βον

H Eλι Κόνγουεϊ, μοναχική συγγραφέας μιας επιτυχημένης σειράς κατασκοπικών μυθιστορημάτων, μένει σπίτι. Η ιδανική βραδιά για την Ελι περιλαμβάνει το σπίτι της, τον υπολογιστή της, και τον γάτο της, τον Αλφι. Στα βιβλία της Ελι πρωταγωνιστεί ο μυστικός πράκτορας Αργκαϊλ και η αποστολή του είναι να αποκαλύψει ένα παγκόσμιο δίκτυο κατασκόπων.

Οι ιστορίες της αρχίζουν να συμβαίνουν στην πραγματική ζωή, καθώς μια αληθινή μυστική οργάνωση δρα με τον τρόπο που η ίδια φαντάστηκε. Ετσι η Έλι αναγκάζεται να αποχαιρετήσει τα ήσυχα απογεύματα και τη θαλπωρή του σπιτιού της. Κατασκοπικό θρίλερ που θα σας κάνει να αμφισβητήσετε την αλήθεια.

Υποπτος (Accused) του Φιλίπ Μπαραντίνι

Αφού μια οργάνωση επιλέγει λανθασμένα τον επόμενο στόχο της, ένας νεαρός άνδρας πρέπει να επιβιώσει καθώς το διαδικτυακό κυνήγι μαγισσών φτάνει στην εξώπορτά του.

Περιπέτεια ηλεκτρονικής καταδίωξης made in England.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις