ΕΛΛΑΔΑ. Η Ελλάδα είναι μια χώρα με βουνά τα οποία προσφέρουν υπέροχα καταπράσινα τοπία, διαθέτουν όμορφα παραδοσιακά χωριά και σίγουρα αποτελούν μια εξαιρετική εκδρομική πρόταση για όσους θέλουν να ξεφύγουν για λίγες μέρες από την φασαριόζικη (και μποτιλιαρισμένη) πραγματικότητα της ζωής στο Λεκανοπέδιο της Αττικής ή τη Θεσσαλονίκη.

Ένας εξαιρετικός τρόπος διαμονής στα βουνά και το ορεινά και ημιορεινά χωριά της Ελλάδας είναι να επιλέξετε ως κατάλυμα κάποιο Airbnb. Πολλά από αυτά, στεγάζονται σε παραδοσιακά, πέτρινα και όχι μόνο, σπίτια τα οποία έχουν ανακαινιστεί και έτσι, συνδυάζουν στοιχεία παραδοσιακής αρχιτεκτονικής με πινελιές μοντέρνας διακόσμησης και σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό. Άλλα καθώς, είναι πραγματικά «φυτρωμένα» μέσα στη φύση και μακριά από την ανθρώπινη δραστηριότητα λειτουργούν ως «βαλβίδα αποσυμπίεσης» από τη ζωή στην πόλη.

Παρακάτω παρουσιάζονται δέκα Airbnb που ίσως σας ανοίξουν την όρεξη για μια εκδρομή κοντινότερη ή πιο μακρινή, στα βουνά της Ελλάδας.

Ένα πολυτελές σαλέ στα Καλάβρυτα

Αυτό το υπέροχο σαλέ σε σκανδιναβικό στυλ βρίσκεται στις πλαγιές του Κλωκού, στην καρδιά ενός λοφώδους δάσους και μόλις 7 λεπτά με το αυτοκίνητο από την πόλη των Καλαβρύτων. Το κατάλυμα προσφέρει ιδιωτικότητα όπως και εκπληκτική θέα, καθώς θα βρίσκεστε ψηλά σε ένα βουνό και από κάτω σας, θα απλώνεται το χωριό, οι παλιές γραμμές του οδοντωτού σιδηρόδρομου, όπως και υπέροχα δάση.

Το σπίτι είναι πλήρως κατασκευασμένο από ξύλο. Τα ψηλά ταβάνια και τα μεγάλα παράθυρα γεμίζουν το σπίτι με φως κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τη νύχτα, το τζάκι και το ξύλινο περιβάλλον αναδεικνύουν την πιο ζεστή και άνετη πλευρά του.

Το σαλέ μπορεί να φιλοξενήσει έως και 6 άτομα. Είναι ιδανικό για φίλους και συγγενείς που θέλουν να εξερευνήσουν την περιοχή αλλά και για ζευγάρια και φίλους που θέλουν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν τη ζωή στο σαλέ.

Το ίδιο το σπίτι είναι αρκετά μεγάλο, 135 τ.μ. Διαθέτει τρία μεγάλα υπνοδωμάτια και 2 μπάνια. Το κύριο υπνοδωμάτιο είναι σοφίτα και έχει το δικό του ιδιωτικό μπάνιο με μπανιέρα καθώς και εκπληκτική θέα. Τα δύο υπνοδωμάτια στον κάτω όροφο έχουν ένα μεγάλο διπλό κρεβάτι και δύο μονά κρεβάτια και μοιράζονται ένα μπάνιο. Και τα δύο δωμάτια έχουν καταπληκτική θέα.

Όπως έγινε σαφές, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του καταλύματος είναι η θέα, την οποία μπορείτε να απολαύσετε από κάθε σημείο του σπιτιού.

Ένας πέτρινος ξενώνας στη Στεμνίτσα της Αρκαδίας

Η Στεμνίτσα είναι ένα μικρό αλλά αρχοντικό χωριό σε υψόμετρο 1.100 μέτρων στο όρος Μαίναλο της Αρκαδίας. Ο συγκεκριμένος ξενώνας είναι μια πολύ καλή επιλογή για να γνωρίσετε το χωριό και την ευρύτερη περιοχή.

Το Theta είναι ένας πέτρινος ξενώνας 60 τ.μ., λίγα μέτρα από την πλατεία του χωριού. Χτίστηκε το 1867, και είναι το «κατώι» (ισόγειο) μιας παραδοσιακής χωριάτικης κατοικίας. Ένα ευρύχωρο σπίτι με θόλο, που ανακαινίστηκε πλήρως το 2022 και μπορεί να φιλοξενήσει έως 4 άτομα. Έχει 1 WC και ξεχωριστό χώρο με ντουζιέρα-υδρομασάζ. Το ξύλινο μπαλκόνι προσφέρει ωραία θέα στο χωριό και στην καταπράσινη πλαγιά του βουνού.

Είναι ιδανικό για ζευγάρια που επιθυμούν άνεση χώρου αλλά και παρέες ή οικογένειες μέχρι 4 άτομα. Πρόκειται για έναν open space (ενιαίο) χώρο με το σαλόνι-καθιστικό, που διαθέτει διπλό κρεβάτι (queen size) και έναν άνετο καναπέ-κρεβάτι με ανώστρωμα.

Το σπίτι είναι εξοπλισμένο με Wi-Fi και Smart TV με λογαριασμό Netflix και Amazon, ενώ το πλυντήριο ρούχων διαθέτει στεγνωτήριο.

Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μία ήρεμη διαμονή, κουβεντιάζοντας με τους ντόπιους και δοκιμάζοντας τις εξαιρετικές τοπικές γεύσεις ή να επιλέξουν περιπετειώδεις δραστηριότητες, όπως rafting, πεζοπορία στο φαράγγι του Λούσιου και στα μονοπάτια του Μαινάλου, ποδηλασία βουνού και ιππασία.

Ο οικοδεσπότης είναι πολύ φιλόξενος και εξυπηρετικός. Συνολικά, μια ωραία επιλογή διαμονής για όσους θέλουν να χαλαρώσουν ή να εξερευνήσουν αυτή την πλευρά της ορεινής Πελοποννήσου.

Διαβάστε τη συνέχεια στο travel.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις