ΚΟΣΜΟΣ. Ένα διασκεδαστικό «γεγονός» μπορεί να σταλεί με μήνυμα σε έναν φίλο ή να γίνει η αρχή μια συζήτησης με άτομα που μόλις γνωρίσατε. Από περίεργους νόμους έως τυχαίες ιστορικές λεπτομέρειες, αυτά τα ενδιαφέροντα, δροσερά και εντελώς εκπληκτικά «γεγονότα» θα συναρπάσουν εσάς και τους φίλους σας!

Ακολουθεί μια λίστα από 10 «γεγονότα» που είμαστε (σχεδόν) σίγουροι ότι δεν τα γνωρίζατε:

  1. «Πουλάει κοχύλια δίπλα στη θάλασσα» γράφτηκε για μια γυναίκα παλαιοντολόγο από το 1800. Πούλησε πραγματικά οστά δεινοσαύρων και απολιθωμένα κοχύλια.
  2. Το Jousting είναι το επίσημο άθλημα στην πολιτεία του Μέριλαντ.
  3. Οι «πεταλούδες» που παίρνετε στο στομάχι σας όταν βλέπετε κάποιον που σας αρέσει είναι στην πραγματικότητα μια αντίδραση στρες που ονομάζεται αδρεναλίνη.
  4. Ένα συστατικό της σοκολάτας μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της τερηδόνας.
  5. Η Ισλανδία διαθέτει μια εφαρμογή αιμομιξίας που σας εμποδίζει από το να συνδεθείτε με τον ξάδερφό σας.
  6. Τρεις πρόεδροι, όλοι ιδρυτές (ο John Adams, ο Thomas Jefferson και ο James Monroe) πέθαναν στις 4 Ιουλίου. Οι Πρόεδροι Adams και Jefferson πέθανε επίσης το ίδιο έτος, 1826. Ο πρόεδρος Μονρό πέθανε το 1831. Σύμπτωση;
  7. Το πλήρες όνομα της κούκλας Barbie είναι Barbara Millicent Roberts, από το Willows του Wisconsin. Τα γενέθλιά της είναι στις 9 Μαρτίου 1959, όταν πρωτοεμφανίστηκε στην Έκθεση Παιχνιδιών της Νέας Υόρκης.
  8. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν «57 ποικιλίες» κέτσαπ Heinz και δεν υπήρχαν ποτέ. Ο ιδρυτής της εταιρείας HJ Heinz πίστευε ότι το προϊόν του θα έπρεπε να έχει έναν αριθμό και του άρεσε το 57. Υπόδειξη: Χτυπήστε το γυάλινο μπουκάλι στο "57", όχι στο κάτω μέρος, για να ρέει πιο εύκολα η κέτσαπ.
  9. Ένας από τους εγγονούς του Προέδρου Τζον Τάιλερ είναι ακόμα ζωντανός σήμερα—και γεννήθηκε το 1790. Πώς είναι δυνατόν αυτό; Ο Πρόεδρος Tyler, ο 10ος πρόεδρος των ΗΠΑ, ήταν 63 ετών όταν γεννήθηκε ο γιος του Lyon Tyler το 1853. Ο γιος της Λυών γεννήθηκε όταν ήταν 75 ετών. Ο εν ζωή εγγονός του Προέδρου Τάιλερ, ο Χάρισον Τάιλερ είναι 94. Ο άλλος γιος του Λυών, ο Λυών Τζούνιορ πέθανε το 2020 σε ηλικία 95 ετών. Η οικογένεια Τάιλερ εξακολουθεί να διατηρεί το σπίτι του Προέδρου, το Sherwood Forest Plantation στη Βιρτζίνια.
  10. Ο ψηλότερος άνθρωπος που καταγράφηκε ποτέ ήταν ο Αμερικανός γίγαντας Ρόμπερτ Γουάντλοου (1918–1940), ο οποίος είχε ύψος 2 μέτρα και 47 εκατοστά. Το μέγεθος του Wadlow ήταν αποτέλεσμα μιας ασυνήθιστα διευρυμένης υπόφυσης.
Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις