Μετά από όσα έγιναν, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν και οι δύο να συνυπάρχουν στον ίδιο πύργο και έτσι, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του TiVi Σίριαλ, ο Μάρκος και η Μεταξία, στην Μάγισσα, αποφασίζουν να χωρίσουν, παρά τις αντιδράσεις των δικών τους ανθρώπων που το θεωρούν μεγάλο σκάνδαλο!

Δεν είναι και λίγα τα όσα έχουν συμβεί στον πύργο των Λασκαραίων! Ο φόνος του νεογέννητου μωρού κατ’ εντολή της γιαγιάς του, ο παράνομος έρωτας της νύφης και του κουνιάδου, ο ερχομός του άγνωστου κληρονόμου, που ερωτεύεται τη γυναίκα που έχει ερωμένη ο καπετάνιος της οικογένειας και η οποία βλέπει οράματα και πολλά άλλα ακόμα, δεν έχουν αφήσει στιγμή την ισχυρή οικογένεια της Μάνης, που μονίμως παλεύει να μαζέψει το ένα σκάνδαλο μετά το άλλο. Βέβαια, το τελειωτικό χτύπημα ήρθε με την αποκάλυψη της παράνομης σχέσης του Τζανή και της Μεταξίας, που έφερε τα πάνω-κάτω στον πύργο και ανάγκασε τον Μάρκο να διώξει και τη γυναίκα και τον αδελφό του.

Η Μάγισσα: Μάρκος και Μεταξία χωρίζουν

Η Μεταξία επιστρέφει στον πύργο του πατέρα της, αποφασισμένη να χωρίσει με τον άντρα της: «Δεν τον αγαπάω, τον σιχαίνομαι! Και όλους εκεί μέσα», λέει και ο Σπήλιος διαφωνεί κάθετα στο να χωρίσουν: «Δεν δέχομαι να χωρίσεις με τον Μάρκο! Αυτός ο γάμος δεν θα λήξει έτσι! Θα λογαριαστώ με τον γαμπρό μου, αλλά εσύ θα γυρίσεις εκεί μέσα κυρά και καπετάνισσα», της τονίζει, ενώ η Κυπριανή συμπληρώνει:

«Καλά λέει ο πατέρας σου, κόρη μου. Εκανες ένα τραγικό λάθος, δεν το αμφισβητεί κανείς, αλλά δεν θα διαλύσεις τον γάμο σου για τον Τζανή». Η Μεταξία επιμένει: «Μα δεν καταλαβαίνετε ότι δεν τον θέλω, δεν τον αγαπάω, δεν θέλω να ξαναδώ τον Μάρκο Λάσκαρη μπροστά μου», λέει και κλείνεται στο δωμάτιό της. Στο μεταξύ, η Γερακίνα που έχει επιστρέψει στον πύργο, έχοντας μίσος για τους Γερακάρηδες, αλλά και βλέποντας το πόσο υποφέρει η κόρη της, θέλει να την πάρει μαζί της και να φύγουν. Ομως, η Μεταξία έχει άλλα σχέδια στο μυαλό της και είναι αποφασισμένη να πετύχει αυτό που θέλει με όποιο κόστος. Ομως και ο Μάρκος θέλει να χωρίσει με τη Μεταξία:

«Δεν θέλω μια τέτοια γυναίκα! Με ντρόπιασε σε όλη τη Μάνη, θα με συζητάνε εξαιτίας της και του Τζανή», εξηγεί στους γονείς του, οι οποίοι επίσης θέλουν να τον αποτρέψουν από έναν χωρισμό. «Είσαι θυμωμένος ακόμα και λογικό. Πέσαμε όλοι από τα σύννεφα! Αυτό που έκανε ο καφός σου είναι εξωπραγματικό, ασυγχώρητο! Ομως, εμείς στην οικογένειά μας έχουμε μάθει να ξεπερνάμε τις δυσκολίες, όπως κι αν έρθουν τα πράγματα. Ποτέ κανείς καπετάνιος δεν χώρισε και δεν θα το κάνεις λοιπόν ούτε κι εσύ», του ξεκαθαρίζει ο Μιχαήλ. Κι ενώ Μεταξία και Μάρκος είναι εγκλωβισμένοι σ’ έναν γάμο που δεν θέλουν, τελικά όπως θα δούμε σε επόμενα επεισόδια, οι δυο τους θα καταφέρουν τελικά να πάρουν διαζύγιο και επίσημα από την εκκλησία, όπως εκείνη την εποχή γινόταν.

Θανάσιμος κίνδυνος για Θεοφανώ και Αντρέι

Ο Αντρέι καταφέρνει να βρει τη Θεοφανώ και αποφασίζουν μαζί να επισκεφθούν τη Μονεμβασιά για να βρούνε πληροφορίες για τον πατέρα της. Όμως, ο υπηρέτης της Κυπριανής τούς παρακολουθεί με σκοπό να τη σκοτώσει. Παρ’ όλα αυτά, ο κίνδυνος για το ζευγάρι θα έρθει από αλλού, αφού θα βρεθούν αντιμέτωποι με έναν νέο εχθρό. Οι ίδιοι θα είναι φυλακισμένοι και η μοναδική ελπίδα τους είναι η γυναίκα που ήρθαν να επισκεφθούν στη Μονεμβασιά. Μόνο που ο διώκτης της Θεοφανώς καταφέρνει να την εντοπίσει και η ζωή της για ακόμα μια φορά κρέμεται από μια κλωστή.

Πηγή: youweekly.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις