ΚΟΣΜΟΣ. Ένα διασκεδαστικό «γεγονός» μπορεί να σταλεί με μήνυμα σε έναν φίλο ή να γίνει η αρχή μια συζήτησης με άτομα που μόλις γνωρίσατε. Από περίεργους νόμους έως τυχαίες ιστορικές λεπτομέρειες, αυτά τα ενδιαφέροντα, δροσερά και εντελώς εκπληκτικά «γεγονότα» θα συναρπάσουν εσάς και τους φίλους σας!

Ακολουθεί μια λίστα από 10 «γεγονότα» που είμαστε (σχεδόν) σίγουροι ότι δεν τα γνωρίζατε:

  1. Ο ψηλότερος εν ζωή άνδρας είναι ο 39χρονος Sultan Kösen, από την Τουρκία, με ύψος 2 μέτρα και 51 εκατοστά, ο οποίος σημείωσε το ρεκόρ το 2009. Η ανάπτυξή του οφείλεται επίσης σε πρόβλημα υπόφυσης.
  2. Το γηραιότερο άτομο που έζησε ποτέ (η ηλικία του οποίου μπορούσε να επιβεβαιωθεί), μια Γαλλίδα ονόματι Jeanne Louise Calment, ήταν 122 ετών όταν πέθανε το 1997.
  3. Το ψωμί σε φέτες κατασκευάστηκε για πρώτη φορά με μηχανή και πωλήθηκε τη δεκαετία του 1920 από την Chillicothe Baking Company στο Μιζούρι. Ήταν ό,τι καλύτερο από τότε… κομμένο ψωμί;
  4. Ο κόμης του Σάντουιτς, John Montagu, που έζησε το 1700, φέρεται να εφηύρε το σάντουιτς για να μην χρειάζεται να αφήνει το τραπέζι του τζόγου για να φάει.
  5. Ο πρώτος αγώνας ποδοσφαίρου κολεγίου παίχτηκε στις 6 Νοεμβρίου 1869, μεταξύ του Ράτγκερς και του Πρίνστον (τότε ονομαζόταν Κολλέγιο του Νιου Τζέρσεϊ) στο Νιου Μπράνσγουικ του Νιου Τζέρσεϊ. Ο Ράτγκερς κέρδισε.
  6. Πειράματα σε πανεπιστήμια έχουν πραγματικά πραγματοποιηθεί για να καταλάβουν πόσα γλειψίματα χρειάζονται για να φτάσετε στο κέντρο ενός Tootsie Pop, τόσο με μηχανές όσο και με ανθρώπινες λιγούρες (γιατί αυτή είναι σημαντική επιστημονική γνώση!). Τα αποτελέσματα κυμάνθηκαν από 252 έως 411.
  7. Το Four Corners είναι το μόνο σημείο στις ΗΠΑ όπου μπορείτε να σταθείτε σε τέσσερις πολιτείες ταυτόχρονα: Γιούτα, Κολοράντο, Αριζόνα και Νέο Μεξικό.
  8. Ο Καναδάς βρίσκεται νότια του Ντιτρόιτ .
  9. Το αρχικό όνομα για τη μηχανή αναζήτησης Google ήταν Backrub. Μετονομάστηκε σε Google από το googol, το οποίο είναι το νούμερο ένα ακολουθούμενο από 100 μηδενικά.
  10. Το γηραιότερο γνωστό ζωντανό ζώο της ξηράς είναι μια χελώνα ονόματι Τζόναθαν, η οποία έγινε 190 ετών το 2022. Γεννήθηκε το 1832 και ζει στο νησί της Αγίας Ελένης στον Ατλαντικό Ωκεανό από το 1882.
Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις