Μια μικρή ανατροπή σκηνικού φαίνεται να προκύπτει, ειδικά αν λάβει κανείς στα υπ' όψιν τις πολλαπλές αναφορές και αμέτρητες φήμες σχετικά με το θέμα που είδαν το φως της δημοσιότητας το 2023, όσον αφορά στην κυκλοφορία του νέου συστήματος ηλεκτρονικής διασκέδασης που θα διαδεχθεί το άκρως επιτυχημένο Nintendo Switch.

Σύμφωνα με πηγές των Video Game Chronicles και Eurogamer (οι οποίες επιβεβαιώνουν τα όσα ισχυρίστηκε πρώτος δημοσιογράφος από την Βραζιλία σε podcast), η Nintendo εδώ και λίγες μέρες ενημερώνει τις εκδότριες εταιρείες video games πως η ημερομηνία κυκλοφορίας αυτού του συστήματος τοποθετείται πλέον στο πρώτο τρίμηνο του 2025.

Η Nintendo δεν είχε βέβαια ποτέ ανακοινώσει επίσημο χρονοδιάγραμμα διάθεσης του προϊόντος αυτού - εδώ δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει την ύπαρξή του... - αλλά πρακτικά όλοι είχαμε την εντύπωση πως το Switch 2, ή όπως θα λέγεται αυτό το προϊόν όταν κυκλοφορήσει, θα αποκαλυπτόταν το πολύ μέχρι τον Ιούνιο της φετινής χρονιάς και θα κυκλοφορούσε μερικούς μήνες αργότερα. Όλα δείχνουν πως τα σχέδια του ιαπωνικού κολοσσού είναι διαφορετικά και οι πιθανοί λόγοι είναι περισσότεροι από ένας.

Ορισμένες πηγές, για παράδειγμα, θεωρούν πως η Nintendo προτιμά να κυκλοφορήσει το Switch 2 αργότερα αλλά με ευρύτερη και υψηλότερης ποιότητας γκάμα από games να το συνοδεύουν, παρά να το διαθέσει π.χ. στο τελευταίο τρίμηνο του 2024 με λιγότερους τίτλους. Αυτό είναι κάτι που πιθανότατα προτιμούν και οι καταναλωτές, μα θα πρέπει να ληφθεί στα υπ' όψιν και το γεγονός ότι τον Μάρτιο του 2025 το Switch θα συμπληρώνει πλέον 8 ολόκληρα χρόνια στην αγορά.

Μπορεί μεν να είναι ένα από τα πλέον επιτυχημένα συστήματα ψυχαγωγίας που διέθεσε ποτέ η Nintendo - με πωλήσεις σχεδόν 140 εκατομμυρίων παγκοσμίως ως τώρα - αλλά ο κύκλος ζωής του φαντάζει πια σημαντικά μεγαλύτερος απ' όσο τού αναλογεί παρά τα ποιοτικά games που προσέφερε το 2023. Είναι καιρός, εδώ και... καιρό, για ένα νέο σύστημα από την Nintendo - και μία ολόκληρη χρονιά ακόμη απουσίας του μπορεί εν τέλει να βλάψει τον διάδοχο του Switch, καθώς στο μεσοδιάστημα το ενδιαφέρον του κοινού γι' αυτό θα φθίνει.

Όλα δείχνουν, δε, πως το 2024 δεν θα είναι τόσο ενδιαφέρουσα χρονιά για το Nintendo Switch από πλευράς διάθεσης νέων games γι' αυτό, όσο ήταν το 2023. Υπάρχουν ορισμένοι τίτλοι που έχουν ήδη ανακοινωθεί - όπως το Princess Peach: Showtime και οι επανεκδόσεις των Paper Mario: The Thousand-Year Door ή Luigi's Mansion 2 - και υπάρχει πάντα η μικρή πιθανότητα της αποκάλυψης του Metroid Prime 4, όμως συνολικά το πρόγραμμα κυκλοφοριών του Switch δεν είναι... πολλά υποσχόμενο ακριβώς.

Συν τοις άλλοις, σε αυτό το χρονικό σημείο πια, είναι πιθανότερο η Nintendo να "κρατήσει πίσω" οποιαδήποτε παραγωγή της επιπέδου ΑΑΑ ώστε να την αξιοποιήσει ως συνοδευτικό τίτλο του Switch 2 αντί να την κυκλοφορήσει στο παρόν Switch (αν και υπάρχουν στο παρελθόν παραδείγματα games που η εταιρεία κυκλοφόρησε και στο παλιότερο και στο νέο της μοντέλο).

Πέρα από το θέμα του software, υπάρχει πάντοτε η πιθανότητα η απόφαση της Nintendo να μεταφέρει για αργότερα την διάθεση του Switch 2 να σχετίζεται και με το hardware. Αν και ούτε η μία ούτε η άλλη εταιρεία έχουν επισήμως ανακοινώσει κάτι σχετικά, η Sony και η Microsoft αναμένονται να διαθέσουν το PlayStation5 Pro και ανανεωμένα Xbox Series S/X αντιστοίχως μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του 2024. Θα είχε σαφώς εμπορικό νόημα να κυκλοφορήσει η Nintendo το επόμενό της σύστημα σε άλλο χρονικό πλαίσιο και όχι στο ίδιο με τρία νέα, ισχυρότερα από το δικό της, συστήματα. Οι πιο πολλοί gamers δεν έχουν άλλωστε... απεριόριστα χρήματα να διαθέσουν στο συγκεκριμένο τρίμηνο οποιασδήποτε χρονιάς.

Η Nintendo δείχνει να πιστεύει πως το πιστό της κοινό θα ενδιαφερθεί για τον διάδοχο του άκρως δημοφιλούς Switch σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή κι αν αποφασίσει να το κυκλοφορήσει - και, αν τα games που θα το συνοδεύσουν στην πρεμιέρα του είναι αρκετά και ποιοτικά, έχει πιθανότατα δίκιο. Υπάρχει ωστόσο διάχυτη η αίσθηση ήδη πως η υποστήριξη της αγοράς σε νέα games για το Switch έχει επιβραδυνθεί επικίνδυνα, ενώ παράλληλα τα φορητά PC "κερδίζουν έδαφος" συνεχώς ακόμη και στην ζώνη χαμηλού κόστους.

Η κατάσταση αυτή για δώδεκα μήνες ακόμη θα μπορούσε να αποδειχθεί τελικά επιβλαβής για την εικόνα του Switch ως σημαντικότερου εκπροσώπου των φορητών συστημάτων ψυχαγωγίας, επηρεάζοντας το Switch 2. Ίσως, βέβαια, η Nintendo να έχει βρει κάποιον νέο, συναρπαστικό τρόπο να διαφοροποιήσει το επερχόμενο σύστημά της από τον ανταγωνισμό - και έχει κατορθώσει να τον κρατήσει κρυφό και μακριά από διαρροές - οπότε... τί άλλο; Αναμονή και υπομονή!

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις