ΑΡΓΟΣ. Ο δήμος Άργους - Μυκηνών δημοσίευσε το πρόγραμμα των αποκριάτικων εορταστικών εκδηλώσεων για το 2024, το οποίο περιλαμβάνει πλούσιες θεματικές και μουσικές εκδηλώσεις και έχει ως εξής:

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου:
Ώρα έναρξης 10 πμ από τις Στρατώνες Καποδίστρια στο ΑΡΓΟΣ Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού για μαθητές Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου, από το 1 ο Σύστημα Προσκόπων Άργους.

Ώρα 11 πμ, Πνευματικό κέντρο, Ν. ΚΙΟΣ Διαδραστική παιδική παράσταση «Το μαγικό ξόρκι της Αποκριάς» σε συνεργασία με το Μορφωτικό σύλλογο.

Ώρα 7 μμ στην πλατεία στον Αη Γιάννη στο ΑΡΓΟΣ Ανοίγει το Τριώδιο. Περατζάδα με τραγούδια και χορός γύρω από τη φωτιά.

Συμμετέχουν: οι Χορωδίες του συλλόγου ¨Τελέσιλλα¨ & των Φίλων του Δημοτικού Ωδείου Άργους, υπό την Δ/νση του Μαέστρου Νίκου Καπετάνιου και Χορευτικό Τμήμα του συλλόγου Ελληνική Παράδοση.

Σάββατο 2 Μαρτίου:
Ώρα 6:30 μμ, ΑΡΓΟΣ Αναβίωση ποντιακού εθίμου «Να χατέβομαι τα τζαναβάρε» από το σύλλογο Ποντίων Αργολίδας ¨Παναγία η Σουμελά¨. Περατζάδα στην πόλη με νταούλι, λύρα και ρακή. Στην πλατεία Αγ. Πέτρου χορεύουμε όλοι μαζί!

Κυριακή 3 Μαρτίου:
Ώρα έναρξης 10 πμ από τις Στρατώνες Καποδίστρια στο ΑΡΓΟΣ Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού για μαθητές Γυμνασίου, από το 1 ο Σύστημα Προσκόπων Άργους.

Ώρα 11 πμ, Ν. ΚΙΟΣ Πάρτυ Μασκέ στον αύλειο χώρο του Νηπιαγωγείου σε συνεργασία με το ΣΓΚ Βρεφονηπιακού Σταθμού. Ώρα 8 μμ, Ν. ΚΙΟΣ Βραδινό Γαϊτανάκι & Αποκριάτικοι Χοροί από την χορευτική ομάδα του Πολιτιστικού συλλόγου.

Ώρα 8 μμ, ΑΡΓΟΣ Όλοι οι πεζόδρομοι… ένα Καρναβάλι! Café, Bar, Ταβέρνες γιορτάζουν! Happenings από χορευτές της Ka-Boom Dance Xplosion.

Παρασκευή 8 Μαρτίου:
Ώρα 6 μμ, πλατεία Αγ. Πέτρου, ΑΡΓΟΣ 2 Συναυλία από μαθητικά σύνολα των Μουσικών Σχολείων Καστοριάς, Δράμας και Αργολίδας. και… συνεχίζουν με... Μουσική περατζάδα για να καταλήξουν στην πλατεία Ηφαίστου.

Ώρα 5 μμ ΦΙΧΤΙΑ Αναβιώνει το Έθιμο της Πατινάδας με τη συνοδεία Ορχήστρας, ο πολιτιστικός σύλλογος ¨Σάμινθος¨.

Σάββατο 9 Μαρτίου:
Ώρα 11 πμ, Παιδική Νεανική Βιβλιοθήκη, ΑΡΓΟΣ Θεατρικό Παιχνίδι & Κατασκευή Αποκριάτικης Μάσκας για όλα τα παιδιά. Ώρα 6 μμ, αύλειος χώρος Στρατώνων Καποδίστρια στο ΑΡΓΟΣ 1η Γιορτή Γκόγκας. Έκθεση τοπικών προϊόντων (τυροκομικών, ζυμαρικών, οίνου, γλυκών) και παρασκευή Γκόγκας … live!!! Παιδικό Εργαστήριο παρασκευής γκόγκας, από μέλη του προοδευτικού μορφωτικού συλλόγου Μαλαντρενίου. Παραδοσιακό γλέντι με το Συγκρότημα χάλκινων πνευστών Bronza Banda. Το χορό ανοίγουν ομάδες από την Χορευτική Παιδεία & το σύλλογο Σάμινθος. Συµµετέχουν, ξεσηκώνοντας τον κόσµο για χορό, το Λύκειο Ελληνίδων, Ελληνική Παράδοση, Άνθεµα, Σύλλογος Ποντίων Αργολίδας και Φίλων Ποντιακού Ελληνισµού “Παναγία η Σουµελά” και το Χορόσηµο.

Ώρα 7 μμ, Ν. ΚΙΟΣ «Στης ακρίβειας… τον καιρό» Αποκριάτικοι Χοροί & Δρώμενα από το χορευτικό εργαστήρι του Μορφωτικού συλλόγου, με τη συμμετοχή του γκρουπ Κρουστρίνγκς & Υπαίθριο Γλέντι, έξω από το κτήριο του συλλόγου.

Κυριακή 10 Μαρτίου:
Ώρα 3 μμ, Ν. ΚΙΟΣ Καρναβαλική Παρέλαση με τη συμμετοχή όλων των φορέων της Τ.Κ.

Ώρα 4 μμ, ΜΑΛΑΝΤΡΕΝΙ Βλάχικος Γάμος από τον Προοδευτικό Μορφωτικό σύλλογο. Ώρα 5.30 μμ, στην πλατεία ΚΕΦΑΛΑΡΙΟΥ Αποκριάτικο Γλέντι με !!Διαγωνισμό για την καλύτερη αμφίεση! από τον Πολιτιστικό σύλλογο.

Ώρα 8 μμ, ΑΡΓΟΣ Μπάντες ¨σκορπούν¨ μουσική στην πόλη! Σύνολο Πνευστών του συλλόγου ¨Κύβος Πολιτισμού¨ του Μιχάλη Τετώρου & τη συμμετοχή μαθητών του Δημοτικού Ωδείου Άργους. Ομάδα Κρουστών του Αντώνη Μηντρέντζου από το Ελληνικό Ωδείο παράρτημα Άργους της Μεταξίας Γκότση & συμμετοχή μουσικών της πόλης μας. Όλοι οι πεζόδρομοι… ένα Καρναβάλι! Café, Bar, Ταβέρνες γιορτάζουν! Χορευτικά Happenings!

Παρασκευή 15 Μαρτίου:
Ώρα 6 μμ, ξεκινά η Περατζάδα στο κέντρο του ΑΡΓΟΥΣ. Καντάδες και παλιά αποκριάτικα τραγούδια, μουσικοί με ακορντεόν, ντέφι, νταούλι, κα., άμαξες με άλογα, αμφίεση δεκαετίας 1920-1940, καντρίλιες. Συμμετέχουν: οι Χορωδίες του συλλόγου ¨Τελέσιλλα¨ & των Φίλων του Δημοτικού Ωδείου Άργους, υπό την Δ/νση του Μαέστρου Νίκου Καπετάνιου.

Ώρα 8.30 μμ, η περατζάδα καταλήγει στην πλατεία Αγ. Πέτρου και ομάδα του συλλόγου ¨Άνθεμα¨ χορεύει καντρίλιες και κερκυραϊκούς χορούς.

Ώρα 7 μμ ,προαύλιο Δημοτικού σχολείου, ΔΑΛΑΜΑΝΑΡΑ Αποκριάτικο Γλέντι από τον Πολιτιστικό σύλλογο.

Σάββατο 16 Μαρτίου:
Ώρα 6:30 μμ, ξεκινούν οι Περατζάδες στο ΑΡΓΟΣ. Δημοτικά - Παραδοσιακά τραγούδια από τις Χορωδίες: Παραδοσιακή του Λυκείου των Ελληνίδων Άργους, υπό την Δ/νση του Μαέστρου Γιάννη Χαβιαρλή & Παραδοσιακή του συλλόγου Ελληνική Παράδοση υπό την Δ/νση του Δημήτρη Κορομπόκη. Προπομπός; ο σύλλογος Ποντίων Αργολίδας με τα ιδιαίτερα τραγούδια και χορευτικά του.

Ώρα 7.30 μμ, οι περατζάδες καταλήγουν στην πλατεία Αγ. Πέτρου!… Τραγούδια θα αντηχούν στην πόλη!… Γαϊτανάκια θα τυλίγονται!… Χοροί θα σχηματίζονται!... κι ο Κύκλος θα γίνει πολύ πολύ μεγάλος!!!!! Συμμετέχουν: Λύκειο των Ελληνίδων Άργους, σύλλογος Ελληνική Παράδοση, Σύλλογος Ποντίων Αργολίδας & Φίλων Ποντιακού Ελληνισμού ¨Παναγία η Σουμελά¨.

Ώρα 7 μμ, πάρκινκ στις ΜΥΚΗΝΕΣ Αποκριάτικο Γλέντι από τον Πολιτιστικό σύλλογο ¨Μυκήνη¨ σε συνεργασία με την Τ.Κ.

Κυριακή 17 Μαρτίου:
Ώρα 3.30 μμ, Η Καρναβαλική Παρέλαση στο ΑΡΓΟΣ ξεκινά!

Ώρα 5.30 μμ, στην πλατεία του Αγ. Πέτρου Ξεφαντώνουμε χορεύοντας με τα τραγούδια των ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ! και… το Πάρτυ συνεχίζεται με DJ & πολύ κέφι!

ΚαθαροΔευτέρα 18 Μαρτίου:
Ώρα 11:30 πμ, πάρκο Εθνικής Αντίστασης Κούλουμα στη ΝΕΑ ΚΙΟ με δωρεάν εδέσματα της ημέρας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις