ΚΟΣΜΟΣ. Ένα διασκεδαστικό «γεγονός» μπορεί να σταλεί με μήνυμα σε έναν φίλο ή να γίνει η αρχή μια συζήτησης με άτομα που μόλις γνωρίσατε. Από περίεργους νόμους έως τυχαίες ιστορικές λεπτομέρειες, αυτά τα ενδιαφέροντα, δροσερά και εντελώς εκπληκτικά «γεγονότα» θα συναρπάσουν εσάς και τους φίλους σας!

Ακολουθεί μια λίστα από 10 «γεγονότα» που είμαστε (σχεδόν) σίγουροι ότι δεν τα γνωρίζατε:

  1. Οι νυχτερίδες είναι το μόνο θηλαστικό που μπορεί πραγματικά να πετάξει.
  2. Τα Wombats είναι το μόνο ζώο του οποίου τα κακά έχουν σχήμα κύβου. Αυτό οφείλεται στο πώς τα έντερά του σχηματίζουν τα κόπρανα. Στη συνέχεια, τα ζώα στοιβάζουν τους κύβους για να σημειώσουν την περιοχή τους.
  3. Το πιο κοινό άγριο πτηνό στον κόσμο δεν είναι το σπουργίτι ή το μπλε τζάι - είναι το ερυθρόφωνο quelea, που ζει στην Αφρική και έχει πληθυσμό περίπου 1,5 δισεκατομμύριο.
  4. Η καρδιά της μπλε φάλαινας, του μεγαλύτερου ζώου στη γη, έχει μήκος 1,5 μέτρο και ζυγίζει περίπου 182 κιλά. Η φάλαινα συνολικά ζυγίζει 18.143 κιλά.
  5. Για σύγκριση, η καρδιά ενός ελέφαντα ζυγίζει περίπου 30 κιλά. Και μια ανθρώπινη καρδιά; Μόλις 0,29 γραμμάρια.
  6. Οι ελέφαντες δεν μπορούν να πηδήξουν.
  7. Τα χταπόδια έχουν τρεις καρδιές.
  8. Οι αγελάδες στην πραγματικότητα δεν έχουν τέσσερα στομάχια. έχουν ένα στομάχι με τέσσερα διαμερίσματα.
  9. Ο πλατύποδας δεν έχει καθόλου στομάχι: Ο οισοφάγος τους πηγαίνει κατευθείαν στα έντερά τους.
  10. Αυτός είναι ένας μύθος για τα ζώα που είναι αλήθεια: Η κατανάλωση μερών ενός ψαριού μπορεί να σας σκοτώσει επειδή, σε έναν αμυντικό μηχανισμό για την αποτροπή των αρπακτικών, περιέχει μια θανατηφόρα χημική ουσία που ονομάζεται τετροδοτοξίνη. Υπάρχει αρκετό σε ένα pufferfish ώστε να σκοτώσει 30 ανθρώπους και δεν υπάρχει αντίδοτο. Παρόλα αυτά, το pufferfish, που ονομάζεται fugu, είναι μια πολύτιμη λιχουδιά στην Ιαπωνία, αλλά μπορεί να παρασκευαστεί μόνο από καλά εκπαιδευμένους σεφ.
Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις