ΣΠΑΡΤΗ. Η Σπάρτη ετοιμάζεται να υποδεχτεί το 2ο Spartan Youth Music Festival, ένα φεστιβάλ που ανοίγει την αγκαλιά του σε νέα συγκροτήματα από όλη την Πελοπόννησο. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Ιουνίου 2024, στη Μαγούλα Σπάρτης, δίπλα στο ποτάμι.

Το Spartan Youth Music Festival αποτελεί μια πλατφόρμα καλλιτεχνικής επικοινωνίας, κοινωνικής ανταλλαγής και μουσικής όσμωσης, και φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως ο ετήσιος χώρος συνάντησης των νεαρών ταλαντούχων καλλιτεχνών του τόπου μας.

Μέσω του Spartan Youth Music Festival, οι νέοι έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν νέες γνωριμίες, να ανταλλάξουν ιδέες και να ενώσουν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας νέες συνεργασίες και καλλιτεχνικά δίκτυα που θα συνεισφέρουν μακροπρόθεσμα στην πολιτιστική ποικιλομορφία της χώρας.

Οι διοργανωτές αναφέρουν:

«Φέτος, η διοργάνωση αφιερώνεται στη συμπερίληψη, ενθαρρύνοντας τη σύμπραξη νέων μουσικών με ΑμΕΑ. Στόχος είναι η δημιουργία μιας πλατφόρμας εμπειρικής συνύπαρξης, ευαισθητοποίησης, και αποδοχής. Τα νεανικά συγκροτήματα θα συνυπάρξουν και θα συνεργαστούν με νέους μουσικούς ΑμΕΑ, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα και υποθάλπει μια βάση ευαισθητοποίησης και αποδοχής. Η καλλιτεχνική συνύπαρξη θα δώσει την ευκαιρία για να αγκαλιάσει η νεανική κοινότητα τη διαφορετικότητα.

Στο Φεστιβάλ μπορούν να συμμετέχουν νέοι μουσικοί (ΑμεΑ και μη) από κάθε είδος μουσικής, παρουσιάζοντας στο κοινό νέα συγκροτήματα με έμφαση στην πρωτογενή μουσική δημιουργία και πρωτοτυπία.

Η ομάδα του Nevronas που ασχολείται με τα θέματα συμπερίληψης των ΑΜΕΑ, θα συμπράξει με την οργανωτική ομάδα του Φεστιβάλ και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις και συνθήκες για την διευκόλυνση των συμμετεχόντων ΑμεΑ και θα ευαισθητοποιήσει το κοινό στα θέματα της συμπερίληψης.

Το 2ο Spartan Youth Music Festival απευθύνει πρόσκληση προς όλους τους νέους μουσικούς της Πελοποννήσου, ηλικίας 15 έως 25 ετών, να δηλώσουν συμμετοχή. Τα ενδιαφερόμενα συγκροτήματα θα πρέπει να στείλουν ένα βίντεο τους έως και 5 λεπτών και να συμπληρώσουν την φόρμα συμμετοχής έως τις 30 Απριλίου. Σε περίπτωση που το συγκρότημα αποτελείται από ανήλικά μέλη, η παρουσία ενηλίκου συνοδού είναι υποχρεωτική.

Το Spartan Youth Music Festival προσφέρει τη δυνατότητα ΔΩΡΕΑΝ αυθημερόν μεταφοράς από την πόλη διαμονής προς Σπάρτη και επιστροφή. Θα υπάρχουν δύο δρομολόγια την ημέρα, Πάτρα- Σπάρτη - Πάτρα και οι ενδιάμεσες πόλεις και Αθήνα - Σπάρτη - Αθήνα και οι ενδιάμεσες πόλεις. Μείνετε συντονισμένοι για να μάθετε τα σημεία παραλαβής».

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την σελίδα του Spartan Youth Music Festival καθώς και την ιστοσελίδα : www.artience.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις