ΣΠΑΡΤΗ. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Σπάρτης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του κυρίου Παναγιώτη Θεοδωρακάκου, Πρόεδρου της Σχολικής Επιτροπής δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σπάρτης, να συμμετάσχουν εθελοντικά στη συγκομιδή των νεραντζιών που διοργάνωσε η Δημοτική Αρχή της πόλης μας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου είχαν την ευκαιρία να προσφέρουν λίγο από τον χρόνο και τον κόπο τους για να συνδράμουν την Υπηρεσία Πρασίνου, Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας στη βελτίωση της αισθητικής εικόνας που παρουσιάζει η πόλη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση του Σχολείου «ο εθελοντισμός είναι μία από τις αρετές που οφείλει να διδάσκει το σχολείο στα παιδιά. Με τον τρόπο αυτό τους δίνεται η δυνατότητα με την προσφορά τους να βελτιώνουν τα κακώς κείμενα με δημιουργικό τρόπο και από απλοί παρατηρητές και επικριτές να γίνονται ενεργοί πολίτες».

Να σημειωθεί ότι το κάλεσμα του Δήμου για εθελοντική εργασία στην συγκεκριμένη εργασία στόχευε στην ανάδειξη της εθελοντικής συμμετοχής και όχι στην κάλυψη της εργασίας αφού ειδικά για την εργασία αυτή υπάρχει προϋπολογισμός 15.000€.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις