ΚΟΣΜΟΣ. Ένα διασκεδαστικό «γεγονός» μπορεί να σταλεί με μήνυμα σε έναν φίλο ή να γίνει η αρχή μια συζήτησης με άτομα που μόλις γνωρίσατε. Από περίεργους νόμους έως τυχαίες ιστορικές λεπτομέρειες, αυτά τα ενδιαφέροντα, δροσερά και εντελώς εκπληκτικά «γεγονότα» θα συναρπάσουν εσάς και τους φίλους σας!

Ακολουθεί μια λίστα από 10 «γεγονότα» που είμαστε (σχεδόν) σίγουροι ότι δεν τα γνωρίζατε:

  1. Οι πολικές αρκούδες έχουν μαύρο δέρμα. Και στην πραγματικότητα, η γούνα τους δεν είναι λευκή, είναι διαφανής, επομένως φαίνεται λευκή καθώς αντανακλά το φως.
  2. Το δέρμα των τίγρεων είναι στην πραγματικότητα ριγέ, όπως και η γούνα τους. Επίσης, κανένα από τα μοτίβα της γούνας τους δεν είναι όμοιο.
  3. Τα φλαμίνγκο είναι ροζ λόγω των χημικών ουσιών που ονομάζονται καροτενοειδή στα φύκια και τα ψάρια που τρώνε. Τα φτερά τους κανονικά είναι γκριζωπά όταν γεννιούνται.
  4. Τα κουνούπια είναι τα πιο θανατηφόρα ζώα στον κόσμο: Σκοτώνουν περισσότερους ανθρώπους από οποιοδήποτε άλλο πλάσμα, λόγω των ασθενειών που μεταδίδουν.
  5. Τι κοινό έχουν η Μις Πίγκι και ο Γιόντα; Και οι δύο δανείστηκαν τη φωνή τους από το ίδιο πρόσωπο, τον κουκλοπαίκτη Frank Oz.
  6. Το Psycho ήταν η πρώτη ταινία που έδειξε να τραβάνε το καζανάκι σε μια τουαλέτα. Μέχρι τότε θεωρούταν αμφιλεγόμενο.
  7. Μια από τις πιο διάσημες ατάκες στην ιστορία είναι το "Play it again, Sam," από την ταινία Καζαμπλάνκα, αλλά λίγοι γνωρίζουν το τραγούδι που παίζεται το οποίο είναι το "As Time Goes By"
  8. Ο πράσινος κώδικας που βλέπουμε στο The Matrix δημιουργήθηκε στην πραγματικότητα από σύμβολα που υπήρχαν στο βιβλίο μαγειρικής για σούσι της συζύγου του σχεδιαστή κώδικα.
  9. Τον γάμο της πριγκίπισσας Νταϊάνα και του πρίγκιπα Καρόλου παρακολούθησαν 750 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο το 1981. Δυστυχώς, 2,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν την κηδεία της το 1997.
  10. 3,572 δισεκατομμύρια τηλεθεατές, ο μισός πληθυσμός της γης παρακολούθησε το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου της FIFA 2018, το οποίο διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια. Αυτός ο αριθμός είναι αντίστοιχος με τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, αλλά μόνο το ένα τέταρτο του κόσμου παρακολούθησε τους "λιγότερο δημοφιλείς" Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 2018.
Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις