ΠΑΤΡΑ. Tέτοια σύμπτωση «δεν υπάρχει» λένε πολίτες της Πάτρας. Το Λάβαρο του Καρναβαλιού της Πάτρας το 2024 που συνοδεύει τη Βασίλισσα έχει μια απίστευτη σύμπτωση, όχι φέτος αλλά από το 2021. Οι προσθήκες χρωμάτων που έχουν γίνει μετατρέπουν, λένε πολίτες, το τρίχρωμο λάβαρο, σε πολλές εκδοχές του, έτσι ώστε να μοιάζει απίστευτα με τα χρώματα της κοινότητας των ΛΟΑΤΚΙ+, ανάλογα βέβαια με την οπτική και την διάθεση καθενός.

Πολίτες σημειώνουν ότι μια τέτοια σύμπτωση (ή και η οποιαδήποτε σύμπτωση σε τέτοιες περιπτώσεις) μπορεί και να υπάρχει χωρίς να επηρεάζει, θετικά ή αρνητικά τον Θεσμό. Υπάρχουν εκείνοι που βλέπουν απλά τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που διατηρούν σοβαρές επιφυλάξεις για το αν πρόκειται για σύμπτωση που συγχέει απλά τα πράγματα ή αν είναι σαφώς ένας ξεκάθαρος συμβολισμός.

Να σημειωθεί ότι το Λάβαρο του Καρνάβαλου της Πάτρας έχει 3 χρώματα, κόκκινο, κίτρινο και μπλε. Η προσθήκη του διακοσμητικού πάνω στο Λάβαρο, που συνοδεύει την Βασίλισσα, με ταινίες πορτοκαλί, κίτρινες, πράσινες και σιέλ, διαμορφώνει μια παλέτα χρωμάτων σχεδόν ταυτόσημη με αυτή των ΛΟΑΤΚΙ+ αλλά και με την παλέτα χρωμάτων του ουράνιου τόξου.

Στην καλλιτεχνική άποψη κανείς δεν μπορεί να θέσει όρια και όρους. Το Λάβαρο - και μάλιστα ενός ελεύθερου θεσμού όπως είναι κάθε καρναβάλι - πάντα κάτι θέλει να πει στο κοινό και το κοινό ανάλογα με την ερμηνεία που δίνει πορεύεται, είτε στους δρόμους της διασκέδασης, είτε στα μονοπάτια του προβληματισμού.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις