Είναι γεγονός ότι η τεχνολογία και τα επιτεύγματά της είναι για τα καλά στη ζωή μας και διευκολύνουν κάθε της πτυχή. Αν και η κατάχρηση αυτής συνοδεύεται συνήθως από αρνητικές συνέπειες, όταν την χρησιμοποιούμε με όρια και προσοχή, μπορούμε πραγματικά να ομορφύνουμε την καθημερινότητα.

Αν λοιπόν αναρωτιέσαι πώς μπορείς να την αξιοποιήσεις δημιουργικά και να γεμίσεις γόνιμα τις κενές ώρες της ημέρας, αυτό το άρθρο είναι γραμμένο για σένα. Συνέχισε να διαβάζεις και θα βρεις όλους εκείνους τους τρόπους που θα σε βοηθήσουν να κάνεις την τεχνολογία νούμερο ένα σύμμαχο. Τι λες, πάμε να τους δούμε;

Σειρές & Ταινίες

Τα αγαπημένα τεχνολογικά gadgets, όπως είναι το κινητό τηλέφωνο και το tablet, μας προσφέρουν τη “μεγάλη οθόνη” στα χέρια μας. Πιο συγκεκριμένα, μας δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθούμε σειρές και ταινίες, ανά πάσα στιγμή, σε οποιοδήποτε μέρος και αν βρισκόμαστε.

Μπορείς λοιπόν να αξιοποιήσεις τις ώρες αναμονής σε κάποιο ραντεβού, στα ΜΜΜ ή σε οποιαδήποτε άλλη συνθήκη, και να παρακολουθήσεις ένα επεισόδιο από το αγαπημένο σου σήριαλ. Με αυτόν τον τρόπο ο “νεκρός” χρόνος θα περάσει σαν νεράκι, ενώ ταυτόχρονα θα έχεις βάλει την ψυχαγωγία σου στο πρώτο πλάνο, χωρίς ωστόσο να κλέβεις στιγμές από άλλες πιο παραγωγικές διαδικασίες.

Online σεμινάρια

Αν οι ώρες σου είναι μετρημένες, αλλά επιθυμείς να αποκτήσεις περισσότερες γνώσεις και δεξιότητες, τι θα έλεγες να κάνεις την εγγραφή σου σε ένα διαδικτυακό σεμινάριο; Εμείς σε συμβουλεύουμε να βρεις το αντικείμενο που σε ενδιαφέρει και να εκμεταλλευτείς την τεχνολογία που σου επιτρέπει να εκπαιδευτείς ακόμα και από το σαλόνι του σπιτιού σου.

Αρκεί απλά να έχεις πρόσβαση στο διαδίκτυο και όρεξη για μάθηση. Στην περίπτωση δε που ο χρόνος σου είναι πολύ περιορισμένος, σου προτείνουμε να προτιμήσεις ένα πρόγραμμα που θα εμπεριέχει βιντεοσκοπημένο υλικό και έτσι θα μπορείς να το παρακολουθείς οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας το θελήσεις.

Ebooks & Audiobooks

Ένας καλός τρόπος για να αξιοποιήσεις δημιουργικά τον χρόνο σου είναι το διάβασμα ενός βιβλίου. Αν όμως η απαιτητική καθημερινότητα δε σου χαρίζει αυτές τις έξτρα ώρες για να χαθείς στον κόσμο μιας καινούργιας ιστορίας, μπορείς να επωφεληθείς από τη νέα τεχνολογία και να βρεις τα ebooks και τα audiobooks που σου αρέσουν.

Πιο συγκεκριμένα, έχεις τη δυνατότητα να διαβάζεις (ή να ακούς!) το βιβλίο της επιλογής σου μέσα από το κινητό ή το tablet σου, ανεξάρτητα από τη συνθήκη που βρίσκεσαι. Βάλε λοιπόν τα ακουστικά σου και μαγέψου από το επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας, ενώ περιμένεις στην κίνηση των δρόμων. Αντίστοιχα, βγάλε το κινητό σου και διάβασε λίγες παραγράφους, ενώ είσαι στην αναμονή μιας δημόσιας υπηρεσίας. Οι εναλλακτικές είναι πολλές, αρκεί να είσαι ανοιχτός να τις δοκιμάσεις.

Χρήσιμα tutorials

Ίσως ανήκεις και εσύ στην κατηγορία των ανθρώπων που θέλουν να δοκιμάσουν νέες δραστηριότητες, όπως είναι η κηπουρική και η μαγειρική, αλλά δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις. Σήμερα με τη βοήθεια της τεχνολογίας μπορείς να βρεις αυτό που χρειάζεσαι, παρακολουθώντας απλά ένα online tutorial.

Στον κόσμο του ίντερνετ θα βρεις εκατομμύρια δημιουργούς περιεχομένου, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να σε ενισχύσουν με επιπλέον γνώσεις και να σε καθοδηγήσουν λεπτομερώς πάνω σε ένα συγκεκριμένο θέμα. Και όλα αυτά με την ευκολία ενός βίντεο, το οποίο θα βρεις δωρεάν σε δημοφιλείς πλατφόρμες.

Gaming

Για το τέλος σου αφήσαμε μία πρόταση που μπορεί να διχάσει, και αυτή δεν είναι άλλη από τα video games. Αν και είναι αρκετοί αυτοί που τα κατηγορούν για διάσπαση προσοχής και χαμένο χρόνο, αν τα προσεγγίσεις με όριο, τότε μπορείς να επωφεληθείς από τα πολλά θετικά τους. Πιο συγκεκριμένα, μέσα από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια μπορείς να ενισχύσεις τη φαντασία σου και να ακονίσεις τη μνήμη σου.

Επιπλέον, η σωστή χρήση τους όχι μόνο σου χαρίζει δημιουργικό χρόνο, αλλά λειτουργεί και ως όμορφη απόδραση από την καθημερινότητα, ενώ συμβάλλει στην ανάπτυξη ορισμένων δεξιοτήτων. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό όμως να παίζεις με προσοχή, ώστε να αποφύγεις τις αρνητικές συνέπειές τους όπως είναι ο εθισμός.

Αν έφτασες ως εδώ, τότε είδες κάποιους από τους τρόπους θα σε βοηθήσουν να περάσεις δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο σου και στηρίζονται ξεκάθαρα πάνω στην σύγχρονη τεχνολογία. Βρες λοιπόν αυτόν που σου αρέσει και αξιοποίησε όλες τις κενές ώρες της ημέρας!

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις