ΚΟΣΜΟΣ. Ενας από τους κύριους λόγους της τεράστιας επιτυχίας που έχει η σειρά του Netflix «Baby Reindeer» είναι το γεγονός ότι βασίζεται σε μια πραγματική ιστορία, με τον ίδιο τον πρωταγωνιστή της (Ρίτσαρντ Γκαντ), μάλιστα, να υποδύεται τον εαυτό του και να μοιράζεται με το κοινό την εμπειρία αδυσώπητου stalking που βίωσε με θύτη μια γυναίκα που στη σειρά ονομάζεται Μάρθα. Πώς, όμως, τοποθετείται για τα γεγονότα η αληθινή «Μάρθα»· ή τουλάχιστον η γυναίκα που υποστηρίζει ότι βρίσκεται πίσω από την ηρωίδα του «Baby Reindeer»;

Σε συνέντευξή της στον Πιρς Μόργκαν που προβλήθηκε την Πέμπτη, η Φιόνα Χάρβεϊ –η γυναίκα που φέρεται να ενέπνευσε τον χαρακτήρα της Μάρθας– αποκάλυψε ότι δεν έχει παρακολουθήσει τη σειρά αλλά ότι αναγνωρίζει τον εαυτό της ως «Μάρθα». Η γυναίκα, μάλιστα, υποστήριξε ότι δέχτηκε απειλές για τη ζωή της στο Διαδίκτυο από ανθρώπους που τη συνέδεσαν με την ηρωίδα της σειράς.

Η Χάρβεϊ αρνήθηκε ότι παρακολουθούσε τον κωμικό, πως επιτέθηκε στη φίλη του και στον ίδιο, ότι καθόταν για ώρες και μέρες έξω από το σπίτι του και πως είχε έρθει σε επικοινωνία με τους γονείς του.

Αρνήθηκε επίσης ότι είχε στείλει στον Γκαντ 41.000 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εκατοντάδες φωνητικά μηνύματα και γράμματα. Συγκεκριμένα, είπε στον Μόργκαν πως του έστειλε μόνο μερικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ένα γράμμα με το ταχυδρομείο και μερικά μηνύματα στο Twitter.

Η ίδια υποστήριξε ότι συνάντησε τον Γκαντ σε μια παμπ στο Λονδίνο «πέντε ή έξι» φορές και μια φορά αστειεύτηκε στον κωμικό λέγοντας ότι της θύμιζε μια κούκλα «ταρανδάκι» που είχε ως παιδί, η οποία ενέπνευσε και τον τίτλο της σειράς. Η Χάρβεϊ, η οποία μεγάλωσε στη Σκωτία και σπούδασε νομικά, αρνήθηκε επίσης ότι πήγε στη φυλακή για οποιοδήποτε αδίκημα.

Υπενθυμίζεται ότι η τεράστια απήχηση της σειράς ώθησε μερίδα του διαδικτυακού κοινού να διαρρέει εικασίες για το ποια θα μπορούσαν να είναι τα αληθινά πρόσωπα πάνω στα οποία βασίστηκε η σειρά.

«Σας παρακαλώ, μην κάνετε εικασίες για το ποιοι θα μπορούσαν να είναι κάποιοι από τους ανθρώπους στην πραγματική ζωή. Δεν είναι αυτό το νόημα της σειράς», έγραψε στα social media ο δημιουργός και πρωταγωνιστής της σειράς, Ρίτσαρντ Γκαντ.

Με πληροφορίες από Guardian και New York Times

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις