ΣΠΑΡΤΗ. Το sparta.komvos με χαρά προσκαλεί στα εγκαίνια του κήπου του την Τετάρτη 24 Ιουλίου και ώρα 8:30 μ.μ. Η προσθήκη του Αίθριου στον πολυχώρο του συμπίπτει με το ξεκίνημα μιας σειράς δράσεων που αποκαλεί «Βραδιές Προβολής». Η λέξη «προβολή» έχει διττή έννοια, τόσο από την κινηματογραφική ορολογία αλλά και γιατί επιδιώκει να «προβάλλει» θέματα που μας προβληματίζουν όλους.

Όπως αναφέρεται στην σχετική πρόσκληση «για την πρώτη μας «προβολή» λοιπόν, κινούμενοι στο «κλίμα» της εποχής, επιλέξαμε μια σειρά ντοκιμαντέρ που αφορούν καλές πρακτικές αντιμετώπισης των υψηλών θερμοκρασιών στα θερμότερα μέρη του πλανήτη μας. Πιστεύουμε ότι είναι χρήσιμο να δούμε πώς αντιμετωπίζουν τις όλο και πιο ακραίες κλιματολογικές συνθήκες άνθρωποι σε διάφορα μέρη του κόσμου, ώστε να παίρνουμε ιδέες, καθώς η Σπάρτη μας σπάει πλέον και αυτή τα ρεκόρ θερμοκρασιών.

Το κάθε ένα από τα σύντομα επεισόδια που θα προβληθούν θα μας ταξιδέψει σε μια διαφορετική γωνιά του πλανήτη, από την Ελλάδα και την Ισπανία, μέχρι την Ινδία και τις θερμότερες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών, και θα δούμε πώς εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και ο ντόπιος πληθυσμός συνεργάζονται, για να επιτύχουν μείωση των ακραίων θερμοκρασιών. Η συνολική διάρκεια της προβολής θα είναι μια ώρα περίπου, και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Θα προσφέρουμε ποπ κορν και αναψυκτικά, αλλά αν θέλετε να φέρετε κάτι παραπάνω για κατανάλωσή σας είστε ευπρόσδεκτοι. Σας περιμένουμε στο Αίθριο του sparta.komvos την Τετάρτη, 24 Ιουλίου, από τις 8:30 μ.μ. (η προβολή θα αρχίσει στις 9.00 μ.μ.)».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις