Σιμιγδαλένιος σοκολατένιος χαλβάς
Υλικά:
• 1 λίτρο νερό
• 200 γρ. χοντρό σιμιγδάλι
• 250 γρ. ζάχαρη
• ξύσμα 1 λεμονιού και ενός πορτοκαλιού
• 1 βανίλια
• 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
Παρασκευή:
Βάλτε σε κατσαρόλα τα ξύσματα, το νερό, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και τη βανίλια. Φέρτε σε σημείο βρασμού και μόλις αρχίζει το νερό να κοχλάζει, αποσύρετε από τη φωτιά.
Προσθέτετε το σιμιγδάλι και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το μισό μείγμα σε φόρμα και στο υπόλοιπο μείγμα, προσθέστε το κακάο και προσθέστε το πάνω από το λευκό μείγμα.
Αφήνετε να κρυώσει μία ώρα, ξεφορμάρετε και καλή σας όρεξη.
πηγή: www.sintagespareas.gr
• 1 λίτρο νερό
• 200 γρ. χοντρό σιμιγδάλι
• 250 γρ. ζάχαρη
• ξύσμα 1 λεμονιού και ενός πορτοκαλιού
• 1 βανίλια
• 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
Παρασκευή:
Βάλτε σε κατσαρόλα τα ξύσματα, το νερό, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και τη βανίλια. Φέρτε σε σημείο βρασμού και μόλις αρχίζει το νερό να κοχλάζει, αποσύρετε από τη φωτιά.
Προσθέτετε το σιμιγδάλι και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το μισό μείγμα σε φόρμα και στο υπόλοιπο μείγμα, προσθέστε το κακάο και προσθέστε το πάνω από το λευκό μείγμα.
Αφήνετε να κρυώσει μία ώρα, ξεφορμάρετε και καλή σας όρεξη.
πηγή: www.sintagespareas.gr