Μεσσηνία: Βρήκε τον εαυτό της στη Μαραθόπολη και έκανε το χόμπι της επάγγελμα (video)
Η Αλεξάνδρα άφησε την Αθήνα και τη δουλειά στην τράπεζα για να ακολουθήσει το όνειρό της στη Μαραθόπολη Μεσσηνίας
ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Στην εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» του ΣΚΑΪ, παρουσιάστηκε η προσωπική διαδρομή της Αλεξάνδρας, η οποία άφησε πίσω της την Αθήνα και τη δουλειά στην τράπεζα, για να εγκατασταθεί στη Μαραθόπολη Μεσσηνίας. Εκεί, ακολουθώντας το πάθος της, δημιούργησε έναν χώρο γεμάτο δημιουργικότητα, ευεξία και αυθεντικές εμπειρίες ζωής (Skiaxtro Eco Farm).
Η Αλεξάνδρα γεννήθηκε στην Αθήνα, όμως η ζωή στην πόλη την πίεζε. Πριν από 20 χρόνια πήρε την απόφαση να μετακομίσει στην επαρχία και να ξεκινήσει από την αρχή. Όπως εξομολογείται η ίδια:
«Είμαι παιδί της πόλης. Έχω γεννηθεί στην Αθήνα. Έχω μετακομίσει σχεδόν 20 χρόνια στην περιοχή εδώ, στη Μαραθόπολη. Πήρα μετάθεση από την τράπεζα που δούλευα ήδη στην Αθήνα και δούλεψα και 8 χρόνια εδώ ως τραπεζικός. Έχω οικογένεια, έχω τρία παιδιά, αλλά κάτι με έτρωγε όσο δούλευα στην τράπεζα. Δεν ήμουνα χαρούμενη, δεν ήμουν ευτυχισμένη.»

Με την πρώτη εθελούσια έξοδο της ιδιωτικής τράπεζας στην οποία εργαζόταν, αποφάσισε να φύγει οριστικά.
«Ένιωθα ότι ζούσα μια παράλογη συνθήκη εκεί μέσα, σαν μαριονέτα που κουνιόμαστε ανάλογα με τις διαθέσεις.»

Η επαγγελματική της πορεία πήρε μια εντελώς διαφορετική τροπή. Σήμερα, η Αλεξάνδρα έχει μετατρέψει το πάθος και τα χόμπι της σε τρόπο ζωής και δουλειά.

«Πλέον επαγγελματικά μεταδίδω σε ανθρώπους το πάθος μου και τα χόμπι μου. Οπότε τι κάνουμε εδώ; Όπως γράφω και στην ταμπέλα μου έξω, είναι ένας χώρος ευεξίας, δημιουργικότητας και εμπειριών. Κάνουμε λοιπόν yoga, κάνουμε πολλά εργαστήρια, κάνουμε εργαστήρι φυτικών καλλυντικών.»


Μία από τις πιο ξεχωριστές εμπειρίες που προσφέρει, απευθύνεται κυρίως σε επισκέπτες και τουρίστες, με στόχο τη γνωριμία με το ελαιόλαδο της περιοχής.

«Μία άλλη εμπειρία που είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, κυρίως για τους τουρίστες, είναι η γνωριμία με τον χρυσό υγρό της Μεσσηνίας – το λάδι. Έρχονται οι επισκέπτες και μαθαίνουν από ιστορία μέχρι καλλιέργεια. Βγάζουμε τα εργαλεία της ελαιοκομιδής, δοκιμάζουμε λάδια και μετά, βεβαίως, έτσι πάντα καταλήγουμε εκεί στο τραπέζι με τα κρασάκια και μεζεδάκια. Και είναι πραγματικά συγκινητικό όταν μου λένε οι άνθρωποι: ‘Αυτό είναι το πιο νόστιμο φαγητό που έχουν φάει σε όλες τους τις διακοπές.’»

Παρά τις δυσκολίες, δεν μετάνιωσε ούτε στιγμή για την επιλογή της:
«Η ερώτηση που την άκουγα πολύ πιο συχνά, αλλά την ακούω ακόμα, είναι αν το μετάνιωσα που έφυγα απ’ την τράπεζα. Η απάντηση είναι: Όχι. Σίγουρα όχι. Χωρίς όμως να είναι όλα και τόσο ρόδινα ή ειδυλλιακά όσο μπορεί να ακούγεται. Αυτό που θα ’θελα, ήτανε να γίνει λίγο πιο εύκολο, γιατί είναι πολύ δύσκολο στην Ελλάδα του ’25 να ακολουθείς το όνειρό σου.»

Σήμερα, η Αλεξάνδρα νιώθει ότι βρίσκεται στον σωστό δρόμο, όχι επειδή τον διάλεξε η ίδια, αλλά γιατί της τον δείχνει ο τόπος.
«Τώρα ουσιαστικά νιώθω ότι το κτήμα μου δείχνει το δρόμο και εγώ απλά ακολουθώ.»