Υλικά για 8-10 τάρτες:

Για τη ζύμη:

• 1 φλ. του τσαγιού βούτυρο
• 3 φλ. του τσαγιού αλεύρι
• 1/3 , φλ. του τσαγιού ζάχαρη
• 1 ποτηράκι μπράντι
• 1 κρόκος αβγού
• 1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ
• 1 κ.σ. κοφτή ξύσμα λεμονιού κοφτή
• βούτυρο λιωμένο για άλειμμα

Για τη γέμιση και το γαρνίρισμα:

• 200 γρ. τυρί κρέμα ανάλατο
• 100 m1 κρέμα γάλακτος
• 150 γρ. ζάχαρη άχνη
• 1 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι
• 1/2 φλ. του τσαγιού μαρμελάδα φράουλα
• 16-18 φράουλες μέτριου μεγέθους, καλοσχηματισμένες
• φρέσκα φύλλα μέντας

Παρασκευή:

Ανακατεύουμε το αλεύρι με την μπέκιν πάουντερ, τη ζάχαρη, το ξύσμα του λεμονιού, το μπράντι και τον κρόκο του αβγού. Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με όλα τα υλικά. Τα ζυμώνουμε για λίγο.

Βουτυρώνουμε τα φορμάκια για τις τάρτες. Στρώνουμε τη ζύμη πατώντας την καλά και φροντίζουμε να περισσεύει από τα τοιχώματα. Κόβουμε τα περισσεύματα της ζύμης ολόγυρα με το εργαλείο που κάνει δοντάκια. Ίσως φανεί λίγο λεπτό το στρώμα ζύμης, αλλά Θα φουσκώσει!

Ψήνουμε τις βάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για περίπου 20-25 λεπτά. Τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το λικέρ πορτοκάλι και τα χτυπάμε ξανά. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για λίγη ώρα.

Ξεφορμάρουμε προσεκτικά τις βάσεις, μοιράζουμε τη μαρμελάδα φράουλα και την απλώνουμε, ώστε να πάει και στα τοιχώματα. Βάζουμε την κρέμα σε κορνέ και γαρνίρουμε τις τάρτες απλώνοντάς την. Τελειώνουμε το γαρνίρισμα με τις φράουλες κομμένες σε φετούλες και φυλλαράκια μέντας.