Υλικά:

• 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες ή 4 στήθη κότας

Για τη μαρινάδα:

• 200 ml χυμός λεμονιού
• 1 ματσάκι θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
• 1 κ.σ. πάπρικα
• 1½ κ.σ. κύμινο
• 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
• αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το πιλάφι:

• 1 φλ. του τσαγιού ρύζι για πιλάφι
• 2½ φλ. του τσαγιού ζωμός κότας
• 1 κ.σ. κόλιανδρος σε σκόνη
• λίγες σταφίδες μουλιασμένες σε ρούμι ή σε νερό
• 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
• 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

Παρασκευή:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και μαρινάρουμε το κοτόπουλο για ένα βράδυ. Την επομένη βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 20-25 λεπτά για τα στήθη και 45 λεπτά για τα μπούτια.

Ετοιμάζουμε το πιλάφι:

Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε τον κόλιανδρο, τις σταφίδες, τον ζωμό και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 20-25 λεπτά.

Απομακρύνουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε το ρύζι να «ξεκουραστεί» για 10 λεπτά. Σερβίρουμε με το κοτόπουλο.