Αν ψάχνεις για μια δροσερή, εύκολη αλλά θρεπτική σαλάτα, τότε φτιάξε όσπρια με ρόκα, ντοματίνια, κρεμμύδι και καπνιστή πέστροφα Ταϋγέτου από την οικογένεια Γεροντίδη (G Fish).

Το μοναδικό μυστικό αυτής της συνταγής είναι η σωστή επιλογή των υλικών και ο συνδυασμός τους στο πιάτο. Γιατί κάθε τι που θα μπει σε μια σαλάτα, δεν θέλει υπερβολές, αλλά τίμιες ποσότητες που θα κάνουν τον ουρανίσκο να… παραμιλάει!

Κρύα σαλάτα με όσπρια, λαχανικά και καπνιστή πέστροφα Ταϋγέτου

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 500 γρ φασόλια σε διάφορα χρώματα (έτσι για την τσαχπινιά)
  • 4 φιλέτα καπνιστή πέστροφα Γεροντίδη μαριναρισμένη
  • 250 γρ ρόκα πλυμένη και καθαρισμένη
  • 300 γρ ντοματίνια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρασκευή της σαλάτας:

  • Μουλιάζουμε για 12 ώρες τα φασόλια σε νερό και το αλλάζουμε τουλάχιστον μία φορά σε αυτό το διάστημα
  • Βράζουμε τα όσπρια σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και τα αλατίζουμε δέκα λεπτά προτού τα κατεβάσουμε από τη φωτιά
  • Τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε με νερό που τρέχει από τη βρύση
  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα φασόλια, τα ντοματίνια κομμένα στα δύο ή στα τέσσερα, το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες και τη ρόκα. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ελαφρώς με μια κουτάλα
  • Αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε το λαδολέμονο με το ξύσμα λεμονιού. Σε ένα ποτήρι ή σέικερ βάζουμε το ελαιόλαδο, στύβουμε το λεμόνι και παίρνουμε το ξύσμα από ένα λεμόνι. Τρίβουμε λίγο πιπέρι και χτυπάμε τα υλικά μας μέχρι να έχουμε ένα παχύ λαδολέμονο
  • Μοιράζουμε τη σαλάτα στα πιάτα και ακουμπάμε πάνω από ένα φιλέτο καπνιστής πέστροφας
  • Περιχύνουμε με λίγο από το λαδολέμονο και αν θέλουμε προσθέτουμε έξτρα ξύσμα λεμονιού για περισσότερη ένταση!