Εύκολη τηγανιά με σπαρτιάτικο λουκάνικο και πράσο
Για το κρασί ή το τσίπουρο και την καλή παρέα, μια εύκολη τηγανιά με σπαρτιάτικο λουκάνικο, πράσο, φρέσκο θυμάρι και φρέσκια ρίγανη, είναι ό, τι πρέπει! Γιατί ένα σωστό τραπέζι, θέλει μεζέδες κουβέντες και ανθρώπους με χαμόγελα.
Αυτή η ντόπια συνταγή της Σπάρτης, είναι πραγματικά εύκολη και γίνεται πολύ γρήγορα και με απλά υλικά. Αυτό που κάνει τη διαφορά, είναι το καπνιστό λουκάνικο με πράσο και τα φρέσκα μυρωδικά, που θα δώσουν την τελική γευστική πινελιά στο πιάτο μας.
Τηγανιά με σπαρτιάτικο λουκάνικο, πράσο και φρέσκα μυρωδικά
Υλικά για μια τηγανιά 2 ατόμων:
- 500 γρ καπνιστό λουκάνικο με πράσο
- 1 πράσο μεγάλο
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
- 1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι
- 1 κλωνάρι φρέσκια ρίγανη
- Αλάτι & πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- Μπούκοβο προαιρετικά αν θέλουμε να γίνει πιο πικάντικο
- Λεμόνι για το σερβίρισμα
Μαγείρεμα και σερβίρισμα:
- Κόβουμε το λουκάνικο σε λεπτές φέτες (στο πάχος του δαχτύλου μας) και το ρίχνουμε σε ένα άνετο και βαθύ τηγάνι
- Κόβουμε το πράσο σε ροδέλες σε περίπου ίδιο πάχος με το λουκάνικο και το προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι
- Ρίχνουμε τις σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φετούλες και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Ραντίζουμε όλα μας τα υλικά με ελαιόλαδο και βάζουμε στη φωτιά να τσιγαριστούν από όλες τις πλευρές ανακατεύοντας ελαφρά
- Μόλις έχουν πάρει χρώμα, σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε τα δύο κλωνάρια από τα μυρωδικά (θυμάρι και ρίγανη)
- Αλατίζουμε ελαφρώς και προσθέτουμε το πιπέρι
- Αν δούμε ότι το κρασί δεν αρκεί στο τηγάνι, προσθέτουμε λίγο νερό, πάντα με μέτρο καθώς το μαγείρεμα θα είναι πολύ σύντομο
- Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά, μέχρι να έχουμε στο τηγάνι μια απαλή σάλτσα. Αν πετάει λάδι κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, σκεπάζουμε με ένα καπάκι
- Στο τέλος και πριν σβήσουμε τη φωτιά, στύβουμε το λεμόνι στο τηγάνι και αφήνουμε να πάρει μία βράση
- Σερβίρουμε με λίγο μπούκοβο και φυλλαράκια από θυμάρι ή ρίγανη