Εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης «Από το Χθες στο Σήμερα» της Μαρίας Ηλιοπούλου στο sparta.komvos
Το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2025, στις 7 μ.μ., εγκαινιάζεται στο sparta.komvos η εικαστική έκθεση της Μαρίας Ηλιοπούλου με τίτλο «Από το Χθες στο Σήμερα», με θεματική την Αρχαιότητα και τη Μυθική Αφήγηση. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 11 Νοεμβρίου
ΣΠΑΡΤΗ. Τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης της Μαρίας Ηλιοπούλου με τίτλο «Από το Χθες στο Σήμερα – Με την Αρχαιότητα και τη Μυθική Αφήγηση στο Επίκεντρο» θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2025, στις 7 μ.μ., στο sparta.komvos (Όθωνος–Αμαλίας 114, Σπάρτη).
Η έμπνευση και τα έργα της Μαρίας Ηλιοπούλου
Η έκθεση περιλαμβάνει κεραμικά αγγεία, πιάτα, πλακίδια και ρόδια με παραστάσεις εμπνευσμένες από την αγγειογραφία και τις τοιχογραφίες του ευρύτερου ελλαδικού χώρου, αλλά και από την τέχνη της Πομπηίας, των Ετρούσκων, των Αιγυπτίων και τα πορτραίτα του Φαγιούμ.
Παράλληλα, παρουσιάζονται έργα νεώτερων καλλιτεχνών (Πικάσσο, Εγγονόπουλου, Μποστ, Βαλσαμάκη, Ζωγράφου, Χατζηκυριάκου Γκίκα, Εγγονόπουλου).
Η δημιουργός θα πραγματοποιήσει ξενάγηση για το κοινό, αναλύοντας τη θεματική και την τεχνοτροπία των έργων της.
Πρόγραμμα λειτουργίας της έκθεσης
Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό και στις 9, 10 και 11 Νοεμβρίου, από 4 μ.μ. έως 7 μ.μ.
Σύντομο βιογραφικό της Μαρίας Ηλιοπούλου
Η Μαρία Ηλιοπούλου είναι γέννημα θρέμμα της Σπάρτης (Αλέσια). Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πειραιά και της Αγγλικής Φιλολογίας του ΕΚΠΑ.
Μετά από τριάντα χρόνια καριέρας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, έχει τα τελευταία χρόνια αφιερωθεί στην αγάπη της για τη ζωγραφική σε κεραμικά.
Έχει παρουσιάσει δύο ατομικές εκθέσεις: στο Café του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου της Αθήνας (2022) και στην Πνευματική Εστία Σπάρτης (2022), ενώ έχει συμμετάσχει και σε δύο ομαδικές εκθέσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης (2022 και 2023).