Υλικά:

Ένα κιλό καλογινομένες τομάτες
Ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο Λακωνίας
150 γραμμάρια σκληρό τυρί φέτα – σφέλα
Τέσσερα αυγά
Λίγο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη

Παρασκευή:

Ξεφλουδίζουμε την τομάτα, την ψιλοκόβουμε και την ρίχνουμε στο τηγάνι. Ρίχνουμε το αλάτι. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιει σχεδόν όλο του ζουμί. Ρίχνουμε το λάδι και αφήνουμε να ζεσταθεί μαζί με την ντομάτα. Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα και αφήνουμε να ψηθούν 10 περίπου λεπτά. Πέντε λεπτά πριν γίνουν ρίχνουμε το τυρί, το πιπέρι και τη ρίγανη. Όταν μαλακώσει το τυρί σβήνουμε τη φωτιά.

Συνοδεύεται με χωριάτικο παξιμάδι.