Δίχρωμο κέικ με άρωμα πορτοκαλιού
Υλικά
Για το κέικ:
• 250 γρ. ζάχαρη
• 250 γρ. Flora με 1/4 βούτυρο
• 4 αβγά
• 250 γρ. αλεύρι
• 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
• 30 γρ. Flora με 1/4 βούτυρο για το άλειμμα
• 100 γρ. γιαούρτι
• 10 γρ. χαρουπόμελο
• 1-2 βανίλιες
Για την κρέμα:
• 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
• 70 γρ. Flora με 1/4 βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
• 200 m1 γάλα
• 100 γρ. γιαούρτι
• 80 γρ. μέλι
• 50 γρ. ξινομυζήθρα
Παρασκευή:
Ετοιμάζουμε την κρέμα: Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το γάλα με την ξινομυζήθρα και το Flora με βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε κατσαρόλα βάζουμε το μείγμα του γάλακτος και το ζεσταίνουμε ελαφρά μαζί με το μέλι. Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί. Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα του γάλακτος στη σοκολάτα, ανακατεύουμε με κουτάλα στο κέντρο και προσθέτουμε το γιαούρτι. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε όλο και πιο γρήγορα, μέχρι να το μείγμα να αποκτήσει βελούδινη υφή.
Ετοιμάζουμε το κέικ: Χτυπάμε στο μίξερ το Flora με βούτυρο με τη ζάχαρη δυνατά, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αβγά και στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι και την μπέικιν πάουντερ που τα ρίχνουμε στο τέλος ανακατεύοντας συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα προς την δια φορά. Σε μπολάκι βάζουμε Flora με βούτυρο και περνάμε με πινέλο τη φόρμα για το κέικ. Αλευρώνουμε και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 1 ώρα.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο το κέικ και το κόβουμε οριζόντια σε 2 κομμάτια. Βάζουμε το 1/3 της κρέμας στη μέση του κέικ και το σκεπάζουμε. Στο τέλος απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα από πάνω.