Τραχανάς χωριάτικος με ντομάτα
Υλικά:
• 2 φλ. του τσαγιού τραχανάς «Ζυμαρικά Σπάρτης»
• 3 μεγάλες ντομάτες ώριμες
• 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
• 6 φλ. του τσαγιού νερό ζεστό
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 1 σφηνάκι ούζο ελαιόλαδο
• 150 γρ. τυρί φέτα χοντροκομμένη «Καλλιακούδη» (προαιρετικά)
• λίγο μπούκοβο
Παρασκευή:
Περνάμε από τον τρίφτη τις ντομάτες. Τις στύβουμε για να φύγουν τα πολλά υγρά και κρατάμε τον χυμό. Σε κατσαρόλα σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και τις ντομάτες. «Σβήνουμε» με το ούζο και προσθέτουμε τον πελτέ και τον χυμό από τις ντομάτες για να ζωηρέψει το χρώμα. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε τον τραχανά και το νερό, σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 20 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε και το μπούκοβο. Σερβίρουμε σε σουπιέρα με τη φέτα και διακοσμούμε με τουρσί.