Σκορδομακάρονα νηστίσιμα
Υλικά(για 4 άτομα):
• 1 πακέτο μακαρόνια Νο 5 «Οίκος Αδαμαντίνα»
Για τη σάλτσα
• 6 ντομάτες ώριμες τριμμένες «Κτήμα Γκολέμη»
• 7-8 σκελίδες σκόρδο
• 1 φλ. του τσαγιού ελαιόλαδο
• 3 κλωναράκια δενδρολίβανο, μόνο τα φύλλα
• αλάτι,
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρασκευή:
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε μικρή κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο σε ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις ντομάτες σε ελαιόλαδο και βάζουμε σε τουλπάνι το δενδρολίβανο, αφήνοντας τη σάλτσα μας να βράσει για 15 λεπτά, μέχρι να «δέσει», ανακατεύοντας ελαφρά. Σε πιατέλα ρίχνουμε πρώτα 4 κουταλιές σάλτσα -για να πάρουν και από κάτω τα μακαρόνια γεύση- σερβίρουμε τα μακαρόνια και έπειτα περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα για να απολαύσουμε τη μεστή γεύση.
Συμβουλή: Αν δεν είναι μέρες νηστίσιμες, Τετάρτη ή Παρασκευή τα περισσότερα σπίτια τηρούσαν ευλαβικά τα Θρησκευτικά ήθη-«καίμε» τα μακαρόνια με αρωματικό βούτυρο γάλακτος, πασπαλίζουμε με μείγμα τριών τυριών τόσο την πιατέλα όσο και τα μακαρόνια και περιχύνουμε με τη σάλτσα μας.