Κουνέλι κρασάτο
Υλικά:
• 150 γρ. μπέικον κομμένο σε κυβάκια
• 6 μπούτια από κουνέλι
• 100 γρ. αλεύρι
• 60 ml ελαιόλαδο
• 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
• 1 φύλλο δάφνη φρέσκο
• ½ ματσάκι θυμάρι ή ρίγανη φρέσκια
• 450 ml κόκκινο κρασί Ξινόμαυρο
• 50 ml κονιάκ
• 200 ml ζωμός κότας
• 30 κρεμμυδάκια κοκκάρια
• 400 γρ. μανιτάρια λευκά μικρά
• 1 κ.σ. κορν φλάουρ
• ¼ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
• αλάτι
• πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Παρασκευή:
Αλατίζουμε και αλευρώνουμε το κουνέλι. Σοτάρουμε τα μπούτια με το ελαιόλαδο να πάρουν χρώμα και από τις δύο μεριές. Αφαιρούμε το κουνέλι και το περιττό λίπος και σοτάρουμε το μπέικον για 2 λεπτά. Ξαναβάζουμε το κουνέλι στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το κονιάκ, το κρασί, τον ζωμό κότας και τα μυρωδικά και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία. Μόλις πάρει βράση, ξαφρίζουμε για 5 λεπτά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα καλά και ψήνουμε στον φούρνο στους 160°C για 45 λεπτά. Ζεματάμε τα κοκκάρια για 5-6 λεπτά. Σοτάρουμε τα μανιτάρια ε αντικολλητικό τηγάνι που έχουμε αφήσει να κάψει καλά, τα σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί τους.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από τον φούρνο, αφαιρούμε το κουνέλι, προσθέτουμε το ζουμί από τα μανιτάρια και βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Βράζουμε τη σάλτσα μέχρι αυτή να ελαττωθεί κατά τα τρία τέταρτα. Ξαναβάζουμε το κουνέλι, προσθέτουμε τα κοκκάρια και τα μανιτάρια στην κατσαρόλα και βράζουμε για 5 λεπτά. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 2-3 κ.σ. νερό και το προσθέτουμε στο φαγητό που βράζει για να «δέσει» ελαφρά (προσοχή, ελαφρά) η σάλτσα μας. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό.