Χοιρινό με αρακά
Σας παρουσιάζουμε συνταγές μαγειρικής που προέρχονται από τη Λακωνική παράδοση και βασίζονται στα αγνά προϊόντα της Λακωνικής γης, από τον Οδηγό Συνταγών της «Τσικάκης – Γιαννόπουλος Α.Ε.»
Χοιρινό με αρακά
Υλικά (για 4 άτομα):
800 γρ. κιλότο χοιρινό
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
5 κουταλιές βούτυρο
200 γρ. ντομάτα
400 γρ. αρακά
λίγη ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε το κρέας κομμάτια, το πλένουμε, το στραγγίζουμε. Το βάζουμε σε κατσαρόλα με βούτυρο και το ροδίζουμε, πασπαλίζοντας με αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη. Προσθέτουμε τις ντομάτες και νερό που να σκεπάζει το κρέας. Αφού πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει. Μισοβράζουμε τον αρακά με νερό και αφού τον στραγγίσουμε, τον ρίχνουμε στο κρέας, προσθέτοντας λίγο πιπέρι, και τα βράζουμε μέχρι να γίνουν.