ΣΠΑΡΤΗ. Αυτή την Παρασκευή 15/05 η Λέσχη Σύμμετρον café – bistro φιλοξενεί πίσω από την μπάρα, έναν απ τους καλύτερους μπάρμαν στον κόσμο !
Ο Έλληνας μπάρμαν που έφτιαξε το καλύτερο κοκτέιλ του κόσμου στη Λέσχη!
Μια βραδυά με εκπληκτικές δημιουργίες από τον Παναγιώτη Γκοβάτσο που σε συνδυασμό με τα γευστικά πιάτα της Λέσχη Σπάρτης _ Σύμμετρον / Cafe Bistro θα μετατρέψει το βράδυ σας σε αξέχαστη εμπειρία. Κάντε κράτηση στα τηλέφωνα: 27310.23360 / 6977807670 / 6976006550

Ποιός είναι ο Παναγιώτης
Ο Παναγιώτης Γκοβάτσος είναι μπάρμαν. Δεν εργάζεται σε μπαρ ευρωπαϊκής πρωτεύουσας, ούτε καν σε κεντρικό μπαρ της Αθήνας. Η έδρα του είναι το κάστρο της Μονεμβασιάς κι εκεί τα τελευταία χρόνια κάνει προπόνηση προσπαθώντας να φτιάξει κορυφαία κοκτέιλ.

Τελικά τα κατάφερε. Εβαλε στο σέικερ βότκα με γεύση αχλαδιού, λικέρ ιβίσκου, ροζ σιρόπι γκρέιπφρουτ, συμπυκνωμένο χυμό από φρούτα του πάθους, φρέσκο χυμό μοσχολέμονου και περιέ, στόλισε το ποτήρι με φρέσκα βατόμουρα, μούρα, καρότο, γογγύλι, καυτερή πιπεριά, δυόσμο, ονόμασε το δημιούργημά του Skyfall II αποτίοντας φόρο τιμής στον Τζέιμς Μποντ και στην ποπ κουλτούρα, και κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στον 39ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Κοκτέιλ που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα. Υποσκελίζοντας, μάλιστα, 59 συμμετέχοντες από διάφορα μέρη του κόσμου με πολύ μεγάλη παράδοση στα κοκτέιλ. Αλλά όταν το πάθος συναντηθεί με τη σκληρή δουλειά και τον επαγγελματισμό, οι παραδόσεις... σπάνε.

Ο Παναγιώτης γεννήθηκε το 1988 στην Καλιφόρνια, αλλά πιτσιρικάς ήρθε με την οικογένειά του στη Μονεμβασιά. Σε ηλικία 16 ετών μπήκε στον χώρο της δουλειάς ως βοηθός σερβιτόρου αρχικά για να περάσει μετά πίσω απ' το μπαρ. Συνεχές διάβασμα, παρακολούθηση σεμιναρίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, προπόνηση και καθημερινές δοκιμές αποτελούν το πρόγραμμά του.

Για τον διαγωνισμό της Πράγας απέρριψε περισσότερα από 50 κοκτέιλ, πριν καταλήξει στο Skyfall II. Η αναζήτηση των ποιοτικότερων υλικών και η άψογη εκτέλεση είναι η φιλοσοφία της δουλειάς του. Οπως στη μαγειρική, έτσι και στην παρασκευή των κοκτέιλ, οι εκλεκτές πρώτες ύλες κάνουν τη διαφορά.

Ο Παναγιώτης εκπροσωπεί τη νέα γενιά Ελλήνων μπάρμαν, που «παίζει» με σπιτικά παραδοσιακά λικέρ και σιρόπια, ελληνικά αποστάγματα, βότανα, μπαχαρικά, φρέσκα αρώματα, γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες. Σε μια χώρα που βασίζεται εν πολλοίς στον τουρισμό για την ανάκαμψή της, οτιδήποτε απογειώνει το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών, διαμορφώνει μια ιδιαίτερη ταυτότητα και αναγνωρίζεται σε παγκόσμιο επίπεδο ως μοναδικό, δεν μπορεί παρά να είναι μια ιστορία επιτυχίας.