Υλικά (Για 4 άτομα):

4 φιλέτα φρέσκου τόνου, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρές μπουκιές
1/4 φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο Λακωνίας
χυμό από 1 λεμόνι
5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
αλάτι
1/2 κ. κ. πιπέρι, χονδροτριμμένο
20 ml κρέμα γάλακτος
1 πακέτο (500 γραμμ.) σπαγκέτι ολικής άλεσης
500 γραμμ. μπρόκολο, καθαρισμένο και κομμένο σε τουφίτσες

Εκτέλεση:

Προετοιμασία: Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ το λάδι, το λεμόνι και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι και το αφήνουμε στο μπολ να μαριναριστεί καλά για όλο το βράδυ, ανακατεύοντας 1 φορά ενδιάμεσα.

Για τον τόνο: Αφαιρούμε τα φιλέτα από τη μαρινάδα και τα στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ώσπου να κάψει καλά και προσθέτουμε τις μπουκιές τόνου. Τις αφήνουμε να ψηθούν από τη μία πλευρά, για περίπου 4 λεπτά και στη συνέχεια τις γυρίζουμε και τις ψήνουμε και από την άλλη, για ακόμη 4 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε, διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να πήξει ελαφρώς, για 2-3 λεπτά ακόμη.

Για τα σπαγκέτι: Βράζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα τα σπαγκέτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα τελευταία 5 λεπτά του βρασίματος προσθέτουμε και το μπρόκολο. Σουρώνουμε, μεταφέρουμε τα σπαγκέτι με το μπρόκολο στο τηγάνι με τη σάλτσα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.