Ο Αθλητικός Όμιλος Λογγάστρας διοργάνωσε και φέτος το καθιερωμένο πανηγύρι ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου στη Λογγάστρα Προηγήθηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο ξωκλήσι της Παναγίας.

Πολλοί πιστοί από το χωριό και από την ευρύτερη περιοχή προσκύνησαν την εικόνα της Μεγαλόχαρης Παναγίας. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Α.Ο.Λ., για 10η διαδοχική χρονιά, διοργάνωσε λαϊκό πανηγύρι με άφθονους μεζέδες, παγωμένη μπύρα και ορχήστρα, πλάι στο εξωκκλήσι, κάτω από τα πανέμορφα και ολοδρόσερα πλατάνια.

Το συγκεκριμένο πανηγύρι, είναι σημείο συνάντησης για πολλές οικογένειες να ξανασμίξουν και να θυμηθούν τα παλιά, και πολλούς ομογενείς του εξωτερικού που το επισκέπτονται, για να συναντήσουν συγγενείς και φίλους. Φέτος, αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως η νεολαία της ευρύτερης περιοχής έδωσε βροντερό παρόν στην εκδήλωση, δείχνοντας ικανή να συνεχίσει την γιορτή για πολλά χρόνια ακόμα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος, και αρκετοί δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι. Την παράσταση για ακόμα μια φορά έκλεψε ο πατέρας Δημήτριος, που έπιασε το μικρόφωνο τραγούδησε και στην συνέχεια έσυρε πρώτος το χορό.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο νέος πρόεδρος του Α.Ο.Λ. κ. Νίκος Νικολόπουλος ζήτησε από όλους τους παρευρισκομένους να σταθούν δίπλα στα 2 ποδοσφαιρικά τμήματα της Ομάδας, ενώ παράλληλα τόνισε το πάγιο έτοιμα των κατοίκων του χωριού, δηλαδή την ολοκλήρωση των εργασιών του γηπέδου, οι οποίες έχουν προσωρινά διακοπεί, ώστε η Ομάδα της Λογγάστρας να επιστρέψει στη φυσική της έδρα.