Υλικά (για 4 άτομα)
1 κιλό χοιρινό κομμένο σε κομμάτια (Τσικάκης – Γιαννόπουλος)
1 κιλό κάστανα
1 ποτήρι καλό κόκκινο κρασί
2 κρεμμύδια ξερά
1 ποτήρι χυμός πορτοκαλιού φρεσκοστυμμένος
1 ποτήρι νερό
2 φύλλα δάφνης
1 φλ. Του καφέ ελαιόλαδο Λακωνίας
3-4 πατάτες
1 ποτήρι ρύζι
αλάτι
πιπέρι

Παρασκευή
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια σε ξύλο κοπής. Χαράζουμε από κάτω και βράζουμε τα κάστανα σε μεγάλη κατσαρόλα. Τα καθαρίζουμε από το φλούδι και το χνούδι τους με προσοχή, ώστε να μην σπάσουν.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το κρέας γυρίζοντάς το από όλες τις πλευρές.
Μόλις μαλακώσει λίγο και ροδίσει ελαφρά, σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.
Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και αδειάζουμε το τηγάνι με το κρέας και τα κρεμμύδια σε βαθιά κατσαρόλα. Προσθέτουμε νερό, τη δάφνη, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη κατσαρόλα.
Μόλις το κρέας μαλακώσει και μείνει με λίγο ζουμί, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα βρασμένα κάστανα και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για ακόμη 15 λεπ΄τα, μέχρι να δέσει η σάλτσα του.
Σερβίρουμε αμέσως, συνοδεύοντας με φρεσκοτηγανισμένες πατάτες σε ροδέλες ή σπυρωτό ρύζι πιλάφι.

Σημειώσεις: Χρειάζεται προσοχή στο ανακάτεμα, όταν ρίξουμε τα κάστανα στην κατσαρόλα για να μην διαλυθούν.