Υλικά (για 4 άτομα)
500 γρμ πέννες
1 κονσέρβα τόνου σε νερό
200 γρμ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
200γρμ. μπρόκολο βρασμένο και κομμένο σε φουντίτσες
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
200 γρμ. γκούντα τριμμένη
100 γρμ. παρμεζάνα ή γραβιέρα
κύβος ζωμός λαχανικών

Παρασκευή
Βράζουμε τις πέννες σε νερό με ζωμό λαχανικών al dente
Παράλληλα βράζουμε ελαφρά το μπρόκολο. Σουρώνουμε την κονσέρβα του τόνου. Ετοιμάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί με το χέρι μας.
Βάζουμε το μίγμα σε πυρίμαχο σκεύος.
Πασπαλίζουμε με το τυρί μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Σερβίρουμε όπως είναι ζεστό συνοδεύοντάς το με δροσερό λευκό κρασί ή μπύρα.