Η λακωνικής καταγωγής σχεδιάστρια μετουσιώνει σε υψηλή ραπτική, αναφορές από την φύση και την τέχνη, που απογειώνουν την θηλυκότητα.

Η Ioanna Kourbela αποτελεί μια σχεδιαστική συλλογή που αποκαλύπτει τη δυναμική αλληλεπίδραση μεταξύ ενδύματος και τέχνης. Πλήθος αναφορών, από όλες τις μορφές τέχνης αλλά και της φύσης, μετουσιώνονται σε ραπτική και δημιουργούν τη νέα συλλογή Φθινόπωρο Χειμώνας 2018-19 «Ο Απόηχος των Τόξων» (Arch Echoes).
Μια συλλογή που γεννήθηκε μέσα από την έρευνα και τον πειραματισμό, ενώ διαθέτει την εικαστική τόλμη ενός αισθητικού μέλλοντος.

Η Ιωάννα Κουρμπέλα κατάγεται από τη Νότια Λακωνία και αποτελεί ένα χαρκατηριστικό παράδειγμα προσήλωσης στις επιταγές της τέχνης ακόμα και όταν αυτή απευθύνεται σε μια απαιτητική αγορά.

Η Jeanne D’Arc γίνεται η έμπνευση για αυτή τη συλλογή θηλυκής δύναμης. Αφιερωμένη στη γυναίκα που οδηγήθηκε από τις εσωτερικές της φωνές, για μια προσωπική αλλά και πανανθρώπινη υπέρβαση, η συλλογή δημιουργεί μια σύγχρονη «πανοπλία», φτιαγμένη από νήματα, δέρμα, χειροποίητα κεντήματα και μεταλλικές λεπτομέρειες. Μια συλλογή που αναμφίβολα αναδεικνύει τη θηλυκότητα και αποτελεί ένα ταξίδι έμπνευσης.

Η χρωματική παλέτα της συλλογής θυμίζει την αντίθεση των χρωμάτων της αρχιτεκτονικής ενάντια σε αυτά των έργων τέχνης. Renaissane Violet, Ether και μαύρο πρωταγωνιστούν, ενώ το μαύρο και οι κοντινοί του τόνοι έχουν μια σχεδόν φυσική ικανότητα να φέρνουν στο προσκήνιο τα υπόλοιπα χρώματα της συλλογής.

Η Ioanna Kourbela Collection συνθέτει μια συλλογή σχεδιαστικής έκφρασης, αποτελώντας ένα καλλιτεχνικό έργο για τη σύγχρονη γυναίκα. Με βασική αρχή την καινοτομία στο σχεδιασμό, την υπεύθυνη παραγωγή σε συνθήκες «αειφόρου» ανάπτυξης αποκλειστικά στην Ελλάδα, την αγάπη για τις φυσικές πρώτες ύλες, η συλλογή αντανακλά τη φιλοσοφία Ioanna Kourbela στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η συλλογή διατίθεται στο Ioanna Kourbela Flagship Store (Χατζημιχάλη 12, Πλάκα, +30210 3224591) και ηλεκτρονικά στο www.ioannakourbela.com αλλά και σε επιλεγμένα σημεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.