Υλικά

  • 400 gr. στριφτό μακαρόνι, Βίδα
  • 250 gr. σύγκλινο Μάνης
  • 4 μανιτάρια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
  • 100 ml χυμό πορτοκαλιού
  • 4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο Λακωνίας
  • Αλάτι, πιπέρι


Παρασκευή

Βράζουμε τις βίδες με λίγο αλάτι. Μόλις είναι έτοιμες τις σουρώνουμε.

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το σύγκλινο και τα μανιτάρια.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σωτάρουμε την σκελίδα του σκόρδου, πατώντας την ελαφρά ώστε να αρωματίσει το ελαιόλαδο και κατόπιν την αφαιρούμε.

Προσθέτουμε το σύγκλινο και τα μανιτάρια, σωτάρουμε για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σβήνουμε με τον χυμό του πορτοκαλιού.
Προσθέτουμε το νερό, το τζίντζερ, αλάτι και βράζουμε για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε τις βρασμένες βίδες και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Τέλος προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε!