Ένας καλλιτέχνης των ποδιών, ένας μοναδικός υποδηματοποιός έχει κερδίσει τους λάτρεις του καλού παπουτσιού. Ο λόγος για τον Νικόλαο Γερμανό. Γεννήθηκε στη Σπάρτη και αποφοίτησε από τη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας το 2009.

Στη συνέχεια πήγε στο Λονδίνο αναζητώντας νέους τρόπους έκφρασης και σπούδασε στο Central Saint Martins σχέδιο υποδημάτων και υφασμάτων. Συνέχισε τις σπουδές του στο Κολέγιο Μόδας του Λονδίνου και ξεκίνησε την καριέρα του στο χώρο της μόδας σαν Digital Designer στον οίκο του Emilio De La Morena.

Πηγή έμπνευσης για εκείνον είναι η τέχνη, η αρχιτεκτονική και η αστική κουλτούρα. Δουλεύει κυρίως με δέρμα και τα παπούτσια για αυτόν αποτελούν κάτι παραπάνω από αντικείμενο συνδεδεμένο με τη βάδιση. Αποτελούν εργαλείο πειραματισμού της ελευθερίας για αυτό και του αρέσει να σχεδιάζει τόσο ψηλά γυναικεία παπούτσια όσο και χαμηλά sneekers .

Την τέχνη του υποδηματοποιού την έμαθε στην πράξη εργαζόμενος πλάι σε τεχνίτες της «παλιάς σχολής» και χειριστές μηχανών από την Ιταλία, την Ελλάδα και την Τσεχία.

Σήμερα έχει επιστρέψει στην Ελλάδα και έχει δημιουργήσει έναν ιδιαίτερο χώρο στην αρχή της Καλλιδρομίου, στα Εξάρχεια. Στο εργαστήριό του μπορεί κανείς να βρει παπούτσια μοναδικά, να δοκιμάσει αλλά και να αγοράσει αφού λειτουργεί και ως κατάστημα.