Γιατί να μην το τολμήσετε κι εσείς;

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Κάποια στιγμή, αυτό που ζούμε θα τελειώσει και ας ευχηθούμε να είμαστε καλά τόσο από σωματική όσο και από ψυχική υγεία. Το ντύσιμο, ή έξοδος, ο προορισμός και φυσικά η παρέα καθορίζουν την διάθεσή μας.
Οι τάσεις της μόδας ενδιαφέρουν ακόμα και αν όλο και περισσότεροι επιμένουν ότι όλα θα αλλάξουν… Ας μην την περιορίσουμε λοιπόν.
Μεγάλη σημασία εκτός από το στύλ έχουν και οι αποχρώσεις που θα επικρατήσουν. Οι διάσημοι οίκοι μόδας, μαζί με τα fashion trends για την σεζόν Άνοιξη / Καλοκαίρι 2020, παρουσίασαν και τα χρώματα που θα φορεθούν περισσότερο.
Το notospress.gr παρουσιάζει τα top color trends και προτείνει συνδυασμό με μοναδικούς προορισμούς στην Πελοπόννησο.

Τα έντονα και φωτεινά χρώματα έχουν εξέχουσα θέση. Βέβαια αυτό δεν είναι απόλυτο, αφού θα φορεθούν εξίσου κάποιες σκούρες, κλασσικές αποχρώσεις.
Αν κάποια σας φαίνονται υπερβολικά ή εξεζητημένα και δεν τολμήστε, πάρτε ιδέες για χρώματα και συνδθασμούς.

Πάμε λοιπόν να ανακαλύψουμε τι ταιριάζει και που…

Σαγηνευτικά κόκκινα χρώματα σε αποχρώσεις Fiery Red και Flame Scarlet
Το φλογερό κόκκινο (Fiery Red) ήταν μια από τις αποχρώσεις που χρησιμοποιήθηκαν πολύ από τους διάσημους σχεδιαστές μόδας. Από την άλλη μεριά, το Flame Scarlet έχει μια πιο συγκρατημένη ένταση και είναι ιδανικό για επίσημες και βραδινές εμφανίσεις. Το προτείνουμε για την έξοδό σας σε ένα από τα Resort της Πελοποννήσου.

Πορτοκαλί αποχρώσεις Flame Orange και Orange Peel
Η πλούσια πορτοκαλί απόχρωση του Flame Orange είναι φωτεινή και εντυπωσιακή. Διαθέτει τόνους κόκκινου στη σύνθεση της, γι’ αυτό και η Pantone την έχει συνδέσει με τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος.
Το ίδιο ισχύει και για το φωτεινό Orange Peel. Παραπέμπει επίσης στο ηλιοβασίλεμα, μόνο που αυτή η απόχρωση έχει αρκετό κίτρινο. Γι΄αυτό, ίσως είναι ελαφρώς πιο καθημερινό και καλοκαιρινό. Τι θα λέγατε για την βραδινή σας έξοδο στην κοσμοπολίτικη Καλαμάτα;

Το βαθύ κίτρινο του σαφράν (Saffron)
Το κιτρινωπό χρώμα του μπαχαρικού σαφράν στο φαγητό αποτυπώνεται σε αυτό το κορυφαίο για τη σεζόν χρώμα. Λόγω του θερμού του τόνου και της ζωντάνιας του, το Saffron είναι ιδανικό για σκουρόχρωμες και μαυρισμένες επιδερμίδες. Μια τέτοια εμφάνιση στην όμορφη Μονεμβασία, σε απογευματινή έξοδο.

Το μωβ – φούξια του παντζαριού (Beetroot Purple)
Το εκτυφλωτικό μωβ – φούξια χρώμα της σεζόν έκανε αισθητή την παρουσία του στις πασαρέλες των διάσημων σχεδιαστών μόδας. Η όμορφη ένταση του το καθιστά ιδανικό για εντυπωσιακές ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές εμφανίσεις. Δώστε χρώμα στο Λουτράκι με εμφάνιση που αρμόζει και τονώνει στο πέρασμά σας.

Μωβ αποχρώσεις του σταφυλιού (Grape Compote) και της λεβάντας (Lovely Lavender)
Ακόμη ένα από τα κορυφαία χρώματα της σεζόν είναι και το μωβ, στη βαθιά απόχρωση του σταφυλιού, αλλά και στην παστέλ λιλά.
Οι διάσημοι οίκοι μόδας μας παρουσίασαν τον γλυκό αυτό τόνο του μωβ, γνωστό και ως Grape Compote, ως ένα από τα top χρώματα για κομψά φορέματα, αλλά και γυναικεία κοστούμια. Αν όμως θέλετε να το φορέσετε και σε πιο απλές καθημερινές εμφανίσεις, μπορείτε κάλλιστα να το επιλέξετε ακόμη και σε ένα απλό μπλουζάκι.
Από εκεί και πέρα, το απαλό μωβ – λιλά της λεβάντας συνεχίζει να αποτελεί μια από τις κυρίαρχες επιλογές. Στη Σπάρτη πρωινό Σαββάτου.

Ροζ χρώματα όπως Blossom, Coral Pink και Blush Beauty
Το θηλυκό και girly ροζ δεν θα μπορούσε να λείπει από τα κορυφαία χρώματα για τη σεζόν. Πρόκειται για μια από τις πιο αγαπημένες επιλογές των γυναικών, ενώ έχει μεγάλη ποικιλία σε αποχρώσεις. Ξεχωρίστε στα ηλιόλουστα café στους πεζόδρομους της Τρίπολης.

Νέον πράσινο – κίτρινες αποχρώσεις
Τόσο την Άνοιξη, όσο και το Καλοκαίρι οι νέον αποχρώσεις είναι πολύ δημοφιλείς. Η απόχρωση που θα ξεχωρίσει είναι το πράσινο – κίτρινο νέον, το οποίο ταιριάζει σε όλους τους τόνους επιδερμίδας. Το έντονο και φωσφοριζέ του χρώμα ίσως σας προβληματίσει. Αν όμως το δείτε φορεμένο, στην έξοδό σας στην Πάτρα, σίγουρα θα τραβήξει το βλέμμα σας.

Οι κίτρινοι τόνοι του Sunlight και του Yellow Iris
Ένα από τα πιο υποτονικά, αλλά εξίσου κομψά χρώματα για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2020 είναι το απαλό Sunlight. Το κρεμώδες αυτό κίτρινο, κλίνει προς το πορτοκαλί και αποτελεί μια όμορφη πρόταση για τη σεζόν. Συνδυάζεται υπέροχα με τις έντονες αποχρώσεις της εποχής, απαλύνοντας παράλληλα και την χρωματική ένταση.
Αντίστοιχα θα φορεθεί πολύ και το απαλό κίτρινο Yellow Iris, που έχει πιο πρασινωπούς τόνους στη σύνθεση του. Πρόκειται για ένα φρέσκο χρώμα που θα μας φτιάξει τη διάθεση. Ισως ταιριάζει για την βόλτα σας στα στενά του Λεωνιδίου.

Γαλαζοπράσινες αποχρώσεις όπως Tanager Turquoise και Biscay Green
Το τιρκουάζ είναι ένα από τα κλασσικά χρώματα για τους θερμούς μήνες. Φέτος λοιπόν θα κυριαρχήσει το Tanager Turquoise. Πρόκειται για ένα αρκετά γαλανό χρώμα με ελαφριές δόσεις πράσινου που αποπνέει την φρεσκάδα του ωκεανού, αλλά και την ζωντάνια της φύσης.
Αντίθετα το Biscay Green είναι ένα ζωηρό και πιο βαθύ πρασινωπό aqua χρώμα. Δεν θυμίζει πολύ τα υπόλοιπα ζεστά χρώματα της σεζόν, αλλά θα το δούμε να χρησιμοποιείται σε όλους τους τομείς της μόδας.
Η Ελαφόνησος θα ζήλευε την εμφάνισή σας Άνοιξη – Καλοκαίρι.

Classic Blue, το κορυφαίο χρώμα του 2020
Ο κλασσικός αυτός και βαθύς μπλε τόνος που θυμίζει το ζαφείρι, έχει την ίδια κομψότητα και πολυτέλεια σε όψη με τον πολύτιμο λίθο. Νομίζω ότι ο καφές στην Πύλο είναι η ιδανική αφορμή.

Γαλάζιοι τόνοι όπως Mosaic Blue, Heritage Blue και Faded Denim
Μια από τις πιο όμορφες ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές γαλάζιες αποχρώσεις είναι και αυτή του Mosaic Blue. Το συγκεκριμένο χρώμα είναι αρκετά ζωηρό και έντονο, θυμίζοντας τον καθαρό καταγάλανο ουρανό της εποχής.
Εξίσου εντυπωσιακό είναι όμως και το Heritage Blue, το οποίο επίσης αντιγράφει τον ζωηρό μπλε ουρανό. Ο ψυχρός του τόνος έρχεται σε αντίθεση με τα υπόλοιπα θερμά γαλάζια χρώματα της σεζόν Άνοιξη / Καλοκαίρι 2020.
Η γαλανή απόχρωση όμως που θα κάνει την διαφορά αυτή την περίοδο είναι το Faded Denim. Η απόχρωση του ξεθωριασμένου τζιν, είναι ψυχρή και ελαφρώς μουντή για την εποχή, αλλά θα φορεθεί πολύ και σε άλλα υφάσματα πέρα από το jean. Συνδυάστε το εύκολα με όλα τα χρώματα, όπως κάνετε και με το κλασικό σας jean. Στο Γύθειο θα ξεχωρίζατε στην έξοδό σας σε κάποιοι roof garden με θέα τον λακωνικό κόλπο.

Σκούρες μπλε αποχρώσεις (Blueberry και Navy Blazer)
Αν προτιμάτε τις σκούρες αποχρώσεις του μπλε, το διαχρονικό και αγαπημένο navy, καθώς και το χρώμα του μπλε μύρτιλου θα είναι must. Πρόκειται για δυο παρόμοια χρώματα της σεζόν Άνοιξη / Καλοκαίρι 2020 με μικρή τονική διαφορά που είναι το ίδιο κομψά και σοβαρά.
Το βαθύ σκούρο Blueberry είναι στην ουσία μια midnight blue απόχρωση που αποπνέει μυστήριο. Από την άλλη πλευρά, το Navy Blazer είναι αρκετά σκούρο και πλησιάζει το μαύρο. Ξεγελάστε την αυστηρότητα της Αρεόπολης και εντυπωσιάστε και την πέτρα...

Το χρυσό έχει την τιμητική του αυτή τη σεζόν
Ένα glamorous και αστραφτερό χρώμα που θα δούμε όχι μόνο στα ρούχα, αλλά και στις τσάντες της Άνοιξης και του Καλοκαιριού είναι το χρυσό.
Η μεταλλική αυτή απόχρωση τραβάει την προσοχή και κάνει την εμφάνιση κάθε γυναίκας εκθαμβωτική. Είτε πρόκειται για ένα όλο χρυσό ντύσιμο ή για μερικές πινελιές από αξεσουάρ, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο μαγευτικό.
Ουδέτερα και γήινα χρώματα για την σεζόν Άνοιξη / Καλοκαίρι 2020
Πέρα από τα χαρακτηριστικά έντονα, ζωηρά και εντυπωσιακά χρώματα για την σεζόν, θα φορεθούν πολύ και κάποιοι ουδέτεροι ή γήινοι τόνοι του λευκού, μπεζ, καφέ και πράσινου. Στα πολυτελή ξενοδοχεία Άργους - Μυκηνών…

Ολόλευκο και Blanc de Blanc
Το άσπρο χρώμα έχει την τιμητική του αυτή την περίοδο. Πρόκειται για μια από τις πιο διαχρονικές επιλογές στο ανοιξιάτικο και καλοκαιρινό ντύσιμο. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να μην βρίσκεται στην λίστα με τα top ουδέτερα χρώματα για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2020.
Αν βέβαια το ολόλευκο δεν είναι του γούστου σας ή απλά ψάχνετε για κάποια εναλλακτική απόχρωση, δοκιμάστε το Blanc de Blanc. Το ελαφρώς πιο κρεμώδες αυτό χρώμα είναι το ίδιο εντυπωσιακό με το άσπρο. Συνδυάζεται εύκολα και αποπνέει κομψότητα! To Nαύπλιο επιτρέπει κάθε τέτοια πρόταση.

Ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις του γκρι όπως το σταχτί / Ash και το Oyster Mushroom
Ένα από τα όμορφα ουδέτερα χρώματα της σεζόν που κολακεύει εξαιρετικά τις επιδερμίδες με ψυχρό τόνο είναι το σταχτί. Η απόχρωση αυτή του γκρι με τους ελάχιστους τόνους μωβ μπορεί να κάνει τις ανοιξιάτικες και τις καλοκαιρινές σας εμφανίσεις άκρως εντυπωσιακές.
Το Oyster Mushroom από την άλλη είναι μια πιο ανοιχτή και ψυχρή απόχρωση του γκρι. Μπορεί να πάρει κομψή ή δυναμική όψη ανάλογα με τον συνδυασμό που θα κάνετε. Στο λιμάνι της Νεάπολης ξεχωρίστε ανάμεσα σε μια παλέτα επίμονων γαλάζιων και μπλέ χρωμάτων με μία από τις αποχρώσεις του γκρί.

Μπεζ χρώματα όπως Cuban Sand και Lark
Τα μπεζ χρώματα είναι επίσης μια πολύ ουδέτερη επιλογή για την εποχή.
Φέτος λοιπόν θα φορεθεί πολύ το Cuban Sand, μια απαλή καφετί απόχρωση που ταιριάζει εκπληκτικά με όλα σχεδόν τα χρώματα της λίστας.
Επίσης, κορυφαίο για την περίοδο αυτή θα είναι και το σκούρο μπεζ ή ανοιχτό καφέ, γνωστό ως Lark. Ο πιο θερμός και ουδέτερος αυτός τόνος ταιριάζει πολύ στα hippie φορέματα, αλλά και στις καμπαρντίνες που έχουν εξέχουσα θέση στην ανοιξιάτικη γυναικεία ντουλάπα. Ίσως η πρώτη σας έξοδο μετά την καραντίνα να έχει την ηπιότητα και προσαρμοστικότητα του μπέζ, όπου κι αν γίνει…

Αποχρώσεις με καφέ και κόκκινους τόνους, όπως της Cinnamon Stick (κανέλα), Bossa Nova και Rose Brown
Αν και σε γενικές γραμμές το καφέ σε όλες του τις αποχρώσεις παραπέμπει στο Φθινόπωρο, τα τρία αυτά χρώματα θα έχουν κυρίαρχη θέση για την σεζόν Άνοιξη / Καλοκαίρι. Πρόκειται για 3 αποχρώσεις του καφέ με κόκκινους τόνους.
Πιο συγκεκριμένα, το Cinnamon Stick, δηλαδή το καφέ της κανέλας, έχει μια γλυκιά και ζωντανή απόχρωση που μπορεί να λειτουργήσει και ως ουδέτερος χρωματισμός. Ταιριάζει εκπληκτικά με τις ροζ αποχρώσεις του κοραλί και του ρουζ.
Αντίστοιχα και το Bossa Nova, μια απόχρωση με περισσότερο κόκκινο από το κανελί που θυμίζει πολύ το χρώμα του κρασιού, θα φορεθεί εξίσου πολύ αυτούς τους μήνες.
Τέλος, το Rose Brown είναι ουσιαστικά ένα υποτονικό μπορντό, με θερμό τόνο. Στις Καρυές Λακωνίας ή στην Βυτίνα Αρκαδίας και στην βραδινή σας έξοδο για εκλεκτό ελληνικό φαγητό.

Πράσινα χρώματα όπως του σχοινόπρασου (Chive), του φυστικιού (Pistachio Green) και το πιο σκούρο Storm
Από το φυστικί μέχρι το χρώμα του σχοινόπρασου, το πράσινο θα φορεθεί πολύ και αυτή την περίοδο. Οι αποχρώσεις όμως που ξεχωρίζουν είναι τρεις.
Το Chive είναι ένα πράσινο χρώμα ελαφρώς πιο σκούρο από το χακί. Αν και έχει πάρει το όνομα του από το φυτό σχοινόπρασο, στην ουσία η συγκεκριμένη θερμή και βαθειά πράσινη απόχρωση είναι σκουρότερη από αυτό.
Αν πάλι προτιμάτε τα πιο ανοιχτά – παστέλ χρώματα, τότε φέτος μπορείτε να επενδύσετε στο φιστικί. Η απόχρωση αυτή που παραπέμπει στο παγωτό φιστίκι είναι ιδανική για αυτή τη θερμή περίοδο του χρόνου.
Τέλος, το πιο σκούρο πράσινο της σεζόν διαθέτει τόνους του μπλε και ονομάζεται Storm. Πρόκειται για μια κομψή και σοφιστικέ απόχρωση που θυμίζει κόσμημα και θα φορεθεί ίσως περισσότερο από τις μεγαλύτερες κυρίες, χωρίς αυτό να είναι απόλυτο. Η Κόρινθος, παραθαλάσσια αλλά και ορεινή, είναι εκεί και σας περιμένει.

Αυτά είναι λοιπόν τα κορυφαία χρώματα για την σεζόν Άνοιξη / Καλοκαίρι 2020. Φορέστε τα με αυτοπεποίθηση, μεμονωμένα ή σε συνδυασμό μεταξύ τους και δημιουργήστε μοντέρνα ντυσίματα για τις καθημερινές αλλά και τις βραδινές σας εμφανίσεις! Προτιμήστε την όμορφη Πελοπόννησο…