ΜΑΝΗ. Εκπροσωπούν τρεις γενιές. Πρόκειται για 3 από τις ομορφότερες Ελληνίδες που διακρίθηκαν και στο εξωτερικό. Κοινή τους σημείο η μανιάτικη καταγωγή τους, η διάκρισή τους στον χώρο της ομορφιάς και η ακαταμάχητη γοητεία που ασκούν.
Πρόκειται για την Αλίκη, την Κορίνα και την Ρία. Τους χωρίζει περίπου ένας αιώνας. Ωστόσο αποδεικνύουν ότι η Μάνη εκτός από πατρίδα ηρώων είναι και τόπος με ιδιαίτερα γονίδια θηλυκότητας.

Η Αλίκη Διπλαράκου

Η Αλίκη Διπλαράκου, Λαίδη Ράσελ (28 Αυγούστου 1912 - 30 Οκτωβρίου 2002) ήταν Μις Ελλάς και η πρώτη Ελληνίδα Μις Ευρώπη (1930).

Γεννήθηκε το 1912 και καταγόταν από την Κρήνη της Μάνης. Ήταν κόρη τού Γεωργίου Διπλαράκου και της Ελένης Νικολέση. Ο πατέρας της είχε το επώνυμο Βαβούλης, αλλά το άλλαξε και έλαβε το επώνυμο της μητέρας του Διπλαράκου• η οικογένεια ζούσε στην Αθήνα.

Αναδείχτηκε στον τίτλο της ομορφότερης γυναίκας στην Ελλάδα και μετά στην Ευρώπη σε ηλικία 18 ετών, στο Παρίσι το 1930. Ήλθε 2η στον διαγωνισμό μις Κόσμος τού Ρίο ντε Ζανέιρο το ίδιο έτος. Περιόδευσε στις ΗΠΑ, δίνοντας διαλέξεις για τον αρχαίο και νέο ελληνικό πολιτισμό. Μιλούσε με ευχέρεια αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά.

Το 1930 ντύθηκε με ανδρικά ρούχα και παραβίασε το άβατο του Αγίου Όρους, πράγμα που ήταν η τρίτη παραβίαση από γυναίκα και το συμβάν έγινε πρωτοσέλιδη είδηση.

Η Διπλαράκου παντρεύτηκε πρώτα το 1932 τον Πωλ-Λουί Βάιλερ, αεροπόρο και διευθυντή της Gnome et Rhône, βιομήχανο και φιλάνθρωπο. Μαζί απέκτησαν τον Πωλ-Αννίκ Βάιλερ. Το ζευγάρι χώρισε και το 1945 η Διπλαράκου παντρεύτηκε με τον Βρετανό διπλωμάτη και πρέσβη Τζον Ράσελ, με τον οποίο απέκτησαν άλλα δύο παιδιά: τη Γεωργιάνα-Αλεξάνδρα (1947) και τον Αλέξανδρο-Κάρολο-Θωμά Ράσελ (1950).


H Koρίνα Τσοπέη

Η Κυριακή Κορίνα Τσοπέη γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1944. Ελληνίδα ηθοποιός και νικήτρια του διαγωνισμού ομορφιάς Μις Υφήλιος το 1964. Με τη νίκη της εκείνη, έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κέρδισε στα εν λόγω καλλιστεία. Κόρη του στρατιωτικού Γιώργου Τσοπέη από τη Μάνη και της Μαρίας Τσοπέη.

Στις 20 Ιουνίου 1964 η Κορίνα στέφθηκε Σταρ Ελλάς από την Δέσποινα Οργέτα (Σταρ Ελλάς 1963) και εκπροσώπησε την Ελλάδα στο διαγωνισμό Μις Υφήλιος το 1964, στο Μαϊάμι της Φλόριντα στις 1 Αυγούστου. Νίκησε τις Μις Ισραήλ, Μις Μεγάλη Βρετανία, Μις Σουηδία και Μις Κίνα και στέφθηκε Μις Υφήλιος, φέρνοντας τον τίτλο στην Ελλάδα για πρώτη φορά. Από τότε επέστρεψε αρκετές φορές στο διαγωνισμό αλλά υπό την ιδιότητα του μέλους της κριτικής επιτροπής.

Μετά την στέψη της ως Μις Υφήλιος, επιδίωξε να αρχίσει κινηματογραφική καριέρα στο Χόλιγουντ, με εμφανίσεις σε ταινίες και σειρές της Αμερικής, όπως A Man Called Horse, Daniel Boone, Lost in Space, Valley of the Dolls and A Guide for the Married Man.

Έχει παντρευτεί δυο φορές. Ο πρώτος γάμος της ήταν με τον πλαστικό χειρουργό στο Μπέβερλυ Χιλς, Στίβεν Ζαξ, από το 1968 έως το 1978. Το ζευγάρι απέκτησε τρεις γιους : τον Ανδρέα, τον Στέφανο και τον Γιώργο. Ζούσαν στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια αλλά επισκέπτονταν συχνά την Ελλάδα. Ο δεύτερος γάμος της Τσοπέη ήταν με τον θεατρικό και κινηματογραφικό ατζέντη του Χόλυγουντ Φρέντι Φιλντς (αδερφό του τραγουδιστή Σεπ Φιλντς) από το 1981 μέχρι τον θάνατό του από καρκίνο του πνεύμονα τον Δεκέμβριο του 2007.
Εκτός από την καριέρα της ως ηθοποιού και φωτομοντέλου, η Τσοπέη ήταν πρόεδρος οργάνωσης για την καταπολέμηση της παιδικής λευχαιμίας.


Η Ρία Αντωνίου

Η Ρία Αντωνίου γεννήθηκε στις 14 Ιουλίου του 1988 στην Αθήνα και κατάγεται από τη Μάνη Λακωνίας.
Μεγάλωσε στο Χαλάνδρι και σπούδασε Διαιτολογία.
Συμμετέχοντας σε διαγωνισμούς ομορφιάς, κατέκτησε τον τίτλο της Miss Young στα Πελοποννησιακά Καλλιστεία το 2006 ενώ ένα χρόνο αργότερα στέφθηκε Σταρ Πελοπόννησος.
Άλλες διακρίσεις: Αναπληρωματική Miss Model of the World, Miss Face & Miss Φωτογένεια στο διαγωνισμό «Miss Model of the world» που πραγματοποιήθηκε στην Κίνα.
Σήμερα η Ρία Αντωνίου κάνει σημαντική καριέρα στην ShowBiz και στον κλάδο της Μόδας στην Ιταλία.