ΜΑΝΗ. Η Χριστιάνα Καρνέζη γεννήθηκε στην Αθήνα, όμως η καταγωγή της είναι από την Κρήτη και την Μάνη.

Tο 2013 στέφθηκε «STAR Πελοπόννησος» και την ίδια χρονιά συμμετείχε σε διεθνή διαγωνισμό ομορφιάς στην Ιταλία όπου κατάφερε να κερδίσει μια θέση στην πεντάδα. Το εστεμμένο μοντέλο που είχε ξεχωρίσει στη διαφήμιση γνωστού τηλεφωνικού καταλόγου με τον Toni Sfino, φέτος το χειμώνα πρωταγωνίστησε στο θέατρο «Περοκέ» στην παράσταση «Μη το πεις ούτε του… μπαμπά» και κέρδισε τις εντυπώσεις με τις θεατρικές της επιδόσεις.

Άλλωστε με όπλα τη συνέπεια και τον επαγγελματισμό της, έχει κερδίσει μια θέση στο θίασο του Μάρκου Σεφερλή στον οποίο ανήκει από το καλοκαίρι του 2017. Πριν από λίγες μέρες γιόρτασε τα γενέθλιά της ανεβάζοντας το δικό της μήνυμα αισιοδοξίας «Τα φετινά μου γενέθλια είναι ιδιαίτερα και ξεχωριστά...»

Αντιμετωπίστε την ζωή με χαμόγελο και αισιοδοξία. "Stay home & stay safe", έγραψε στο Instagram παίρνοντας δεκάδες ευχές. Κι αν δεν την ακολουθείς σε προκαλούμε να το κάνεις γιατί η Χριστιάνα Καρνέζη και το Instagram της φαίνεται να είναι η καλύτερη συντροφιά για να «μείνουμε σπίτι».

Η Χριστιάνα θυμάται τις διακρίσεις, στην αρχή της καριέρας της ως μοντέλο που της άνοιξε τις πόρτες της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας, όπως είπε στα parapolitika.gr.

«Το 2013 ήταν η χρονιά που ξεκίνησα. Αρχικά με ένα διαγωνισμό ομορφιάς όπου κέρδισα τον τίτλο STAR Πελοπόννησος, και στη συνέχεια με το διεθνή διαγωνισμό Miss Progress International όπου κατάφερα να κερδίσω μια θέση στην πεντάδα. Με αυτές τις διακρίσεις ξεκίνησα να εργάζομαι ως μοντέλο σε φωτογραφήσεις, καταλόγους, πασαρέλα κλπ».

Στην ερώτηση αν η ομορφιά της είναι το μεγαλύτερο όπλο της, δεν διστάζει να απαντήσει θετικά, αφού στο μόντελινγκ είναι το πρώτο χαρακτηριστικό που πρέπει να έχει, και στην πορεία δίνεται βάση στην προσωπικότητα, όπως υποστηρίζει.

«Σαφέστατα στο χώρο του μόντελινγκ η ομορφιά είναι ένα όπλο αλλά δεν θεωρώ ότι είναι το μεγαλύτερο. Ειδικά τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μια στροφή των σχεδιαστών και των περιοδικών μόδας που προωθούν περισσότερο την προσωπικότητα και αυτό είναι κάτι που μου αρέσει πολύ».

Η ενασχόλησή της με την υποκριτική προέκυψε αργότερα όπως εξηγεί, γιατί βιοποριστικοί λόγοι δεν της το επέτρεπαν να παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής σε κάποια αναγνωρισμένη Σχολή.

«Από μικρή έτρεφα ιδιαίτερη αγάπη για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Δυστυχώς για καθαρά βιοποριστικούς λόγους μετά το σχολείο αναγκάστηκα να εργαστώ και δεν είχα την πολυτέλεια του χρόνου ώστε να παρακολουθήσω μαθήματα σε κάποια δραματική σχολή. Πάντα όμως υπήρχε στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Και όταν έπεσε στην αντίληψή μου μια οντισιόν του κ. Σεφερλή, δεν άφησα την ευκαιρία να πάει χαμένη».

Οι περισσότεροι την θυμόμαστε από την διαφήμιση του τηλεφωνικού καταλόγου 11880 που μας έκανε να ξεχάσουμε όλα τα τηλέφωνα που γνωρίζαμε, στο πλευρό του τον Τόνυ Σφήνου.

«Είχαμε μια άψογη συνεργασία και έτσι και βγήκε αυτό το τόσο καλό αποτέλεσμα που είδατε όλοι στης οθόνες σας. Είναι εξαιρετικός επαγγελματίας και διαθέτει τρομερό χιούμορ».

Μια από τις πιο εντυπωσιακές της εμφανίσεις ήταν το 2018 όταν ανέβηκε τα σκαλιά του Παλλάς, με ένα απίστευτης ομορφιάς βραδινό φόρεμα, διάφανο, στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Cabaret», και η ίδια μας εξηγεί ότι αυτό είναι κάτι συνηθισμένο στα μοντέλα.

«Η αλήθεια είναι ότι ήταν αρκετά τολμηρό και υπήρξαν επικριτικά σχόλια. Από την άλλη όσοι δουλεύουμε στο χώρο του μόντελινγκ έχουμε μεγάλη εξοικείωση με το σώμα μας και δεν ένιωσα ότι υπήρχε κάτι που έθιγε εμένα ή τους γύρω μου. Ήταν μια πολύ ιδιαίτερη τουαλέτα του φίλου μου Αναστάση Τρανούλη, μια εκπληκτική δημιουργία και την επέλεξα για μια επίσημη εκδήλωση όπως ήταν ήταν η πρεμιέρα του θεάτρου Παλλάς».

Για τον εκρηκτικό συνδυασμό της καταγωγής της, που είναι από Κρήτη και από τη Μάνη, εξηγεί ότι δεν της προκάλεσε κάποιο πρόβλημα με τους άντρες.

«Εκρηκτικά! Χαχαχα! Είμαι ήρεμη γενικά αλλά έχω κι εγώ τις εξάρσεις μου! Πρέπει να βρεις τα κουμπιά μου. Γενικά πάντως είμαι σχεσάκιας και μου αρέσει η ηρεμία στις σχέσεις».

Τα τελευταία χρόνια είναι στον θίασο του Μάρκου Σεφερλή, και εξηγεί πως είναι αυτή η εμπειρία.

«Πήγα στην ακρόαση και έτσι ξεκίνησε αυτό το μαγικό ταξίδι στο κόσμο του θεάτρου που από μικρή ονειρευόμουν. Χρωστάω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κ. Μάρκο Σεφερλή που μου έδωσε αυτή τη δυνατότητα και κυρίως που με εμπιστεύτηκε και με βοήθησε να έχω πίστη στον εαυτό μου και να κολυμπήσω στα βαθιά. Και φυσικά στη «θεατρική αδερφή» μου Έλενα Τσαβαλιά που με τον τρόπο της είναι πάντα εκεί και σε κάθε παράσταση νιώθω να είναι η ασφάλειά μου.

Στη σεζόν που διανύαμε ήμασταν στο Θέατρο Περοκέ στην παράσταση "Μη το πεις ούτε του μπαμπά". Δυστυχώς οι παραστάσεις διακόπηκαν απότομα λόγω των ραγδαίων εξελίξεων...»

Για τους στόχους που θέλει να κατακτήσει στην συνέχεια σχεδόν μονολεκτικά υποστηρίζει ότι είναι το θέατρο.

«Το θέατρο είναι μεγάλη λατρεία και έχω εστιάσει σε αυτό. Θέλω να καταφέρω να συνεχίσω αυτό το μαγικό ταξίδι».


Όλοι η Ελλάδα βίωσε την κατάσταση της καραντίνας εν μέσω της επιδημίας κοροναϊού, και αυτό δεν άφησε απ΄έξω την Χριστιάνα Καρνέζη. Μας εξηγεί όλα τα αρνητικά συναισθήματα. Στεναχώρια, άγχος για το επαγγελματικό της μέλλον, μαζί με αγωνία για τους δικούς της ανθρώπους είναι οι πρώτες σκέψεις που της έρχονται στο νου.

«Όπως όλος ο κόσμος, έτσι και εγώ είδα τη ζωή μου να αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη. Ήταν μια υπενθύμιση αν θες ότι αυτό που ζούμε μπορεί να ανατραπεί αν πάσα στιγμή. Στην αρχή τα συναισθήματα ήταν αρνητικά. Άλλωστε όταν χάνονται ανθρώπινες ζωές δεν μπορεί να μην επηρεαστείς.

Στενοχωρήθηκα, φοβήθηκα για τους δικούς μου, αγχώθηκα για το μέλλον. Με το πέρασμα των ημερών όμως προσπάθησα να ξεφύγω από την κατάθλιψη και να κάνω καλύτερες σκέψεις, πιο αισιόδοξες και ελπιδοφόρες. Ήδη με την ανακοίνωση της άρσης των μέτρων νιώθουμε όλοι μια ανακούφιση. Όμως συμφωνώ ότι θα πρέπει να εφαρμόζουμε αυστηρά όλους τους κανόνες υγιεινής, που κακά τα ψέματα, θα έπρεπε να τους έχουμε στη ζωή μας εδώ και χρόνια!»

Είναι πολύ προβληματισμένη για την επομένη ημέρα στον χώρο δουλειάς της, αφού ο κοροναϊός μοιραία έχει επηρεάσει την δουλειά της στο θέατρο.

«Ο χώρος του θεάματος στον οποίο ανήκουμε πλήττεται άμεσα. Θέλω να πιστεύω ότι θα βρεθεί μια λύση ούτως ώστε να μπορέσουμε να εργαστούμε και να βρεθούμε και πάλι κοντά στον κόσμο. Άλλωστε πιστεύω ότι και ο κόσμος θα έχει ανάγκη να βγει να ξεσκάσει και με μια ωραία παράσταση να γελάσει και να ξεχαστεί...»

Τέλος, μίλησε και για τα social media και πιο ειδικά για την σελίδα της στο Instagram, που όπως υποστηρίζει είναι εργαλείο για την εικόνα της, αλλά δεν χαλαλίζει πολύ χρόνο, γιατί προτιμότερο είναι να ζει τις στιγμές, και όχι να τις σχολιάζει.

«Τα social είναι πλέον ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο δουλειάς. Είναι ένα μέσο να αποκτούμε αναγνωρισιμότητα, και να επικοινωνούμε τη δουλειά μας άμεσα. Προσωπικά το αντιμετωπίζω σαν μέσο επικοινωνίας με τους followers και τους φίλους μου αλλά δεν μονοπωλεί τη ζωή μου. Προτιμώ να ζήσω τη στιγμή παρά να την απαθανατίσω στο Instargram».