Υλικά

• 600 γρ. χοιρινό (ανάμεικτο από μπούτι και πανσέτα, χωρίς κόκαλα), κομμένο σε μπουκίτσες
• 2 μάτσα καυκαλήθρες, καθαρισμένες (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), χοντροκομμένες
• 2 - 3 φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
• χυμός από 1 λεμόνι
• 200 ml λευκό κρασί
• 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• αλάτι, πιπέρι


Παρασκευή:

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο λάδι το χοιρινό μέχρι να αλλάξει χρώμα και πετάμε το λίπος το οποίο θα παραχθεί. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τις καυκαλήθρες και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Σβήνουμε με το λεμόνι και προσθέτουμε το κρασί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε το φαγητό μέχρι να γίνει το κρέας. Αν στο τέλος του μαγειρέματος η σάλτσα είναι αραιή, τη σουρώνουμε, τη βάζουμε σε κατσαρολάκι και τη βράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί.

Την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, ανακινούμε το σκεύος και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις