Απαντά στην ανάρτηση της Κατερίνας Γερονικολού

ΕΛΛΑΔΑ. Ο Γιώργος Κιμούλης από την Τρίτη 26 Ιανουαρίου, βλέπει το όνομά του να εμπλέκεται σε καταγγελίες και εξομολογήσεις συναδέλφων του σχετικά με τις εργασιακές συνθήκες που επικρατούσαν στις συνεργασίες τους μαζί του. Η Ζέτα Δούκα ήταν εκείνη που έκανε την αρχή, καταγγέλοντας δημόσια στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» ότι υπέστη λεκτική, ψυχολογική και σ’ ένα περιστατικό σωματική βία κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους στην παράσταση «Πιο κοντά» το 2008. Αργότερα, η Κατερίνα Γερονικολού με ανάρτησή της μίλησε για «εργασιακό εκφοβισμό» στην παράσταση «Δον Ζουάν, η επιστροφή» στην οποία συνεργάστηκαν.

Κατερίνα Γερονικολού

«Γιατί τώρα; Γιατί τώρα δεν με νοιάζει τι θα πουν. Πείτε ό,τι θέλετε ελεύθερα! Γιατί τώρα νιώθω καλά με τον εαυτό μου. Δεν είμαι τόσο μικρή για να φοβάμαι τον ίσκιο μου. Αλλά ούτε και τόσο μεγάλη για να μην κλαίω σαν μωρό όταν έρχονται όλα πάλι στο μυαλό μου. Με φόβισες. Με τρόμαξες», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανάρτησή της η Κατερίνα Γερονικολού, τονίζοντας ότι φοβόταν να μιλήσει γιατί κάποια στιγμή τα περιοδικά τους ήθελαν ζευγάρι και «θα έλεγαν όλοι ότι αυτά είναι τα λόγια μιας ”πικραμένης”». «Πικραίνομαι που δεν κατονομάζουμε τον εργασιακό εκφοβισμό. Που αποθεώνουμε κακόβουλους θνητούς», πρόσθεσε η ηθοποιός.

Ο Γιώργος Κιμούλης μέσα από δηλώσεις του στην εκπομπή Happy Day σχολίασε τα όσα έγραψε η λάκαινα ηθοποιός.

«Δεν έχω να πω τίποτα για την Κατερίνα Γερονικολού και τον Νίκο Ψαρρά. Με έχει θυμώσει αυτή η ιστορία. Δεν έχω να πω κάτι τώρα για την κυρία Γερονικολού. Αν τρόμαξε παίζοντας μαζί μου ή στις πρόβες, εντάξει. Τι να κάνουμε τώρα; Δεν πιστεύω ότι η Κατερίνα έχει καταγγείλει, αν θέλετε, κακοποίηση. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι άλλο πάνω σε αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Κιμούλης.

Ο Γιώργος Κιμούλης για τη Ζέτα Δούκα

Ο ίδιος μίλησε στην εκπομπή και για την καταγγελία της Ζέτας Δούκα. «Τίποτα από όλα αυτά δεν έχει συμβεί. Έχω κινηθεί ήδη δικαστικά, κάνοντας αγωγή και μήνυση για ακραία συκοφαντική δυσφήμιση», ανέφερε ο ηθοποιός. «Η κυρία Δούκα δεν ήταν ένα κορίτσι που μόλις είχε βγει από τη σχολή ούτως ώστε εάν έχουν συμβεί όλα αυτά τα γεγονότα να μην έχει σηκωθεί να έχει φύγει; Ή να μην έχει πάει στον παραγωγό να του πει ότι φεύγω αν ο κύριος τάδε συνεχίσει να μου συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο», σημείωσε ο Γιώργος Κιμούλης.

Ο Γιώργος Κιμούλης αναφέρθηκε στην καταγγελία εναντίον του από τη Ζέτα Δούκα και σε δηλώσεις του στην εφημερίδα On Time. «Είναι απαίδευτο και κινήθηκα νομικά αλλά αυτό είναι το ένα πρόβλημα και αφορά εμένα και εκείνη και αυτό που έκανε εκείνη προς εμένα το να αναφερθεί ψευδώς για ένα γεγονός που ουδέποτε συνέβη. Το δεύτερο που είναι το επικίνδυνο είναι να χρησιμοποίει την πολύ σημαντική πράξη της κυρίας Μπεκατώρου λέγοντας πως αυτό που βίωσε μαζί μου κινείτο στο επίπεδο της κακοποίησης η της ψυχολογικής βίας. Ήταν μεγάλη κυρία που συμμετείχε σε μια δουλειά που αν της συμβεί κάτι – που μετά δεκατέσσερα χρόνια ορκίζομαι πως δεν θυμάμαι. ‘Ελεος αν θυμάσαι πάνω στη δουλειά εάν έχεις τσακωθεί. Πάνω στη δουλειά πάντα», σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Εγώ δεν είπα γιατί το είπε τώρα και όχι τότε, τώρα ας μιλήσει οποιοσδήποτε να μιλήσει απ’ τη στιγμή που πραγματικά έχει κακοποιηθεί άλλα όχι ο οποιοσδήποτε για να κερδίσει 10 λεπτά δημοσιότητας να καταγγέλλει κάποιον που μπορεί να τη θύμωσε, να τη στεναχώρησε, μειώνεται η σημαντική πράξη της κυρίας Μπεκατώρου. Στεναχωρήθηκα και θύμωσα. Είναι δυνατόν ότι της τράβηξα το νερό και ήταν ψυχολογική βία και να προσθέτει και το ψευδέστατο ότι την κλότσησα;» πρόσθεσε ο Γιώργος Κιμούλης.

Ουδεμία σχέση με τον Δόν Ζουάν, τον άνδρα που ελευθεριάζει, βίαια εξουσιάζει και πιεστικά απαιτεί. Αυτός ήταν απλά ένας ρόλος…