Για 4 άτομα. Προετοιμασία 2 ώρες. Ψήσιμο 20 λεπτά.

Υλικά

4 μπριζόλες χοιρινές «Τσικάκης – Γιαννόπουλος»

½ φλυτζάνι ελαιόλαδο

½ κουταλάκι ρίγανη

½ κουταλάκι θυμάρι

3 κουταλιές χυμό λεμονιού

Αλάτι

Πιπέρι

Παρασκευή

Πλένετε τις μπριζόλες «Τσικάκης – Γιαννόπουλος» και αφαιρείτε τις μεμβράνες. Τις αλείφετε με λίγο λάδι, τις πασπαλίζετε με ρίγανη, θυμάρι, τις στρώνετε σε μια πιατέλα και τις αφήνετε για 2 ώρες.

Τις ψήνετε στη σχάρα του φούρνου ή στα κάρβουνα. Τις πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και τις ψήνετε σε δυνατή φωτιά, για να σχηματιστεί ένα είδος κρούστας, που θα εμποδίσει τους χυμούς να χυθούν έξω.

Για να μη στεγνώσουν πολύ οι μπριζόλες χτυπάτε σε ένα μπολ το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού και τις αλείφετε κατά διαστήματα με το μείγμα. Τις σερβίρετε σε πιατέλα.

Δοκιμάστε να της συνοδεύσετε με ψητές πατάτες στο φούρνο και κόψτε από πάνω φρέσκια ρίγανη.

Προτείνουμε ακόμη

Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει και με πανσέτες ή με παϊδάκια