ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Η κοινωφελής επιχείρηση ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, διοργανώνουν το 2ο φεστιβάλ Αφήγησης Παραμυθιού Καλαμάτας «Στης ελιάς το δάκρυ», το οποίο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από τι 6 έως και τις 20 Μαρτίου.

Το Σάββατο 6 Μαρτίου στις 20:00, γνωριμία τους παραμυθάδες της πόλης που συμμετείχαν στην παραγωγή της Σταχταδράχτως και στην συνέχεια η σπονδυλωτή αφήγηση «Σταχταδράχτω». H αφήγηση είναι βασισμένη στο ομώνυμο λαϊκό Παραμύθι από την συλλογή της Άννας Αγγελοπούλου, «Ελληνικά Παραμύθια» – Ά τόμος- Οι Παραμυθοκόρες. Αμέσως μετά η Εμμανουέλα Κατρινάκη, φιλόλογος και δόκτορας Κοινωνικής Ανθρωπολογίας θα παρουσιάσει τα πολλά πρόσωπα της Σταχτοπούτας στην προφορική παράδοση.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: https://vimeo.com/518589669/2efc44844e

Την «Σταχταδράχτω» αφηγούνται οι: Αγγελική Θεοδωρακοπούλου, Γεωργία Γκότση, Γιώτα Ηλιοπούλου, Εύη Ντινοπούλου, Κατερίνα Γυφτάκη , Λίλλυ Τριαντάρη, Σπύρος Τσίρος και Χριστίνα Δίμιζα.

Την βιντεοσκόπηση και την ηχογράφηση έκανε ο Αλέξανδρος Μπεκ. Την σκηνοθεσία υπογράφουν οι Χριστίνα Δίμιζα, Λίλλυ Τριαντάρη και Στάθης Γυφτάκης, ενώ το μοντάζ ο Αλέξανδρος Μπεκ και ο Στάθης Γυφτάκης. Η μουσική των τίτλων είναι του Στάθη Γυφτάκη.

«Κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη, δως της κλώτσο να γυρίσει παραμύθι ν’ αρχινήσει».