Είτε είσαι ντόπιος είτε είσαι τουρίστας, μια επίσκεψη στην Αθήνα δεν θα ήταν πλήρης αν παραλείψετε να δείτε από κοντά κάποια από τα παρακάτω ιστορικά μνημεία. Ακόμη και αν τα έχετε δει στο παρελθόν, αξίζει να τα ξαναεπισκεφθείτε σε μια από τις μελλοντικές σας εκδρομές στην Ελλάδα. Σαν τουρίστας από την άλλη βέβαια, μπορείτε να απολαύσετε όλα τα ιστορικά μνημεία σε μια από τις ιστορικότερες πόλεις της αρχαιότητας, η οποία με το λαμπρό πολιτισμό της μεταλαμπάδευσε το φως της δημοκρατίας και της προόδου σε όλο τον κόσμο.

Εάν λοιπόν είστε τουρίστας στην πρωτεύουσα, θα χρειαστεί να διαμείνετε σε κάποιο μέρος για τις μέρες που θα βρεθείτε στην πόλη της Αθήνας. Μια αποτελεσματική λύση για εσάς θα ήταν η ενοικίαση μιας πολυτελούς κατοικίας λίγο έξω από την πόλη, η οποία θα σας προσφέρει την ησυχία και τη γαλήνη που αναζητάτε, ενώ ταυτόχρονα θα βρίσκεστε κοντά σε όλα τα αξιοθέατα και τα ιστορικά μνημεία της. Πάμε όμως να δούμε εκείνα τα ιστορικά μνημεία που οφείλετε να επισκεφθείτε κατά την επίσκεψή σας στην πρωτεύουσα της Αθήνας.

Το Ερέχθειο

Το Ερέχθειο έχει χτιστεί μεταξύ του 421 και του 407 π.Χ. Βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της Ακρόπολης και πήρε το όνομά του από ένα ιερό μυστήριο, αφιερωμένο στον Αθηναίο ήρωα Εριχθόνιο. Επίσης ο ναός αφιερώθηκε τόσο στον θεό Ποσειδώνα Ερέχθου όσο και στη θεά Πολιάδος Αθηνά, υπερασπιστίστρια της πόλης. Ο ναός είναι ένας από τους πιο διάσημους της πόλης, χάρης στη νότια βεράντα του, με τις έξι καρυάτιδες που χρησιμεύουν ως κίονες.

Παρθενώνας

Ο ναός χτίστηκε από το 447-432 π.Χ. ως φόρος τιμής προς τη θεά Αθηνά. Μια επίσκεψη στο λόφο της Ακρόπολης, όπου και βρίσκεται ο Παρθενώνας, μπορεί να απαιτεί άνετα παπούτσια και άφθονο νερό, όμως, μόλις φτάσετε στην κορυφή θα ανταμειφθείτε από την ομορφιά της τοποθεσίας. Σίγουρα οι περισσότεροι έχουμε κάνει μια επίσκεψη στον Παρθενώνα. Πόσοι όμως έχουμε απολαύσει μια ιδιωτική περιήγηση με τα πόδια στην πραγματική Μυθολογία της Ακρόπολης;

Εκκλησία Αγίου Γεωργίου, Λυκαβηττός

Το ασβεστωμένο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου είναι σκαρφαλωμένο στην κορυφή του Λυκαβηττού. Από το σημείο μπορείτε να απολαύσετε ένα μεγάλο μέρος της Αθήνας, από όπου μπορείτε να εξερευνήσετε ολόκληρη την πόλη. Το παρεκκλήσι χτίστηκε τον 18ο αιώνα, καθώς στην περιοχή βρέθηκαν ίχνη ενός ναού αφιερωμένου στον Δία. Το εκκλησάκι είναι προσβάσιμο είτε με τα πόδια είτε με τελεφερίκ.

Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών

Έχει χτιστεί το 1837, το πρώτο νεκροταφείο της Αθήνας είναι ο τελευταίος χώρος ανάπαυσης για ήρωες της επανάστασης, ηθοποιούς, ποιητές, πολιτικούς και για άλλες σημαντικές προσωπικότητες της κοινωνίας και της εκκλησίας. Τοποθετείτε πίσω από το Παναθηναϊκό Στάδιο και είναι ανοιχτό για το κοινό καθώς αποτελεί ένα εντυπωσιακό μέρος για να θαυμάσει κανείς. Αξίζει να αναζητήσετε το διάσημο γλυπτό ενός νεαρού κοριτσιού, «Το Κοιμωμένο Κορίτσι», γλυπτό δημιουργίας του Γιαννούλη Χαλεπά από το νησί της Τήνου.

Εκκλησία της Μικρής Μητρόπολης

Στην καρδιά της Αθήνας, αυτός ο ιστορικός θησαυρός είναι εύκολο να χαθεί. Η εκκλησία είναι Βυζαντινής εποχής και βρίσκεται δίπλα στον πιο επιβλητικό γείτονά της, τον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό της Αθήνας. Η Μικρή Μητρόπολη, επίσης γνωστή ως Εκκλησία του Αγίου Ελευθερίου, έχει τοίχους χτισμένου εξ ολοκλήρου από μάρμαρο, ένα ασυνήθιστο χαρακτηριστικό για τη βυζαντινή αρχιτεκτονική της εποχής. Δυστυχώς, μόνο μία από τις πρωτότυπες εσωτερικές τοιχογραφίες σώθηκε και πρόκειται για μια εικόνα της Παναγίας.