«Πίτσα» από κιμά στα κάρβουνα
Υλικά
½ κιλό κιμά χοιρινό Τσικάκη - Γιαννόπουλου
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
½ κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
2 κουτ. σούπας σάλτσα ντομάτα ή κέτσαπ
300 γρ. κασέρι χοντροτριμμένο
4-5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε λεπτές φέτες
1 φλιτζάνι μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 ντομάτα μέτρια κομμένη σε λεπτές φέτες
φύλλα βασιλικού ολόκληρα
αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή:
Ανακατεύουμε σε λεκάνη τον κιμά με το κρεμμύδι, το πιπέρι καγιέν, τη ρίγανη, το σκόρδο και τον ντοματοπελτέ. Στρώνουμε σαν βάση τον κιμά σε ρηχό ταψί χωρίς χείλος (28 εκ.). Απλώνουμε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας, το κασέρι, το μπέικον, την πιπεριά, τα μανιτάρια και τις φέτες της ντομάτας. Ρίχνουμε από πάνω τα φύλλα βασιλικού. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στα κάρβουνα για 10-15 λεπτά. Κόβουμε σε τριγωνικά κομμάτια, ακριβώς όπως κάνουμε με την κλασική πίτσα. Σερβίρουμε αμέσως.
Συμβουλές: Μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλα υλικά πάνω στην «πίτσα» από κιμά, όπως τυρί φέτα, ζαμπόν, ανανά, ρόκα, ελιές κομμένες σε φέτες, φέτες από πικάντικο λουκάνικο, μπλε τυρί κ.λπ. Ψήνουμε μέτρια τον κιμά για να είναι ζουμερός και νόστιμος.