BAMBAKOY. «Ελληνικό Πάσχα στο χωριό χωρίς μουσική, τραγούδι και χορό, γίνεται;», αναρωτήθηκαν στη Vamvakou Revival και αποφάσισαν πως,.

Διότι, «… Σήμερα, πιο πολύ από ποτέ, έχουμε την ανάγκη να νιώσουμε μέσω της μουσικής τη σύνδεση με τους συνανθρώπους μας και την παράδοση μας και να ταξιδέψουμε σε χρόνους αλλοτινούς».

Έτσι, η Vamvakou Revival έχει ετοιμάσει ένα ταξίδι στη ρεμπέτικη και λαϊκή μουσική και τα ωραιότερα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη για την Κυριακή του Πάσχα, 2/5, στις 20:00.

Ένα διαδικτυακό αφιέρωμα στον κορυφαίο ρεμπέτη δια χειρός του μουσικού σχήματος «Γραμμές». Μία μουσική ψηφιακή βόλτα για να γιορτάσουμε μαζί, έστω και μακριά, το βράδυ της Λαμπρής!

Ο Βασίλης Τσιτσάνης ήταν μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες του ελληνικού, λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού.

Στιχουργός, συνθέτης, αλλά και τραγουδιστής άφησε το δικό του στίγμα στην ιστορία της λαϊκής και ρεμπέτικης μουσικής, βγάζοντας το ρεμπέτικο τραγούδι από το περιθώριο και φέρνοντας στο προσκήνιο νέες, για την εποχή, φωνές του ελληνικού πενταγράμμου.

Έγραψε, μελοποίησε και τραγούδησε άσματα που ένωναν και εξέφραζαν τον ελληνικό λαό. Σήμερα, η Vamvakou Revival και οι «Γραμμές» φέρνουν για εσάς μερικές από τις σημαντικότερες επιτυχίες του στην οθόνη σας, σε ένα απολαυστικό αφιέρωμα.

Με «νύχτες μαγικές» και «ξεφαντώματα» «αντιλαλούνε τα βουνά» και αφού μας «παρέσυρε το ρέμα» θα βρεθούμε σε μακρινές «ακρογιαλιές δειλινά».

Συντελεστές: Μουσικό σχήμα «Γραμμές»

Τραγουδούν: Ηλίας Καππάκος και Αγγελική Σπηλιάκου

Ακορντεόν: Σπύρος Καππάκος

Μπουζούκι: Γιώργος Ζήτσας

Βασίλης Τσιτσάνης published by Seed Point music publishing

H εκδήλωση είναι κατάλληλη για όλους και θα προβληθεί μέσω της ιστοσελίδας www.vamvakourevival.org και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Vamvakou Revival.

Κάντε λιγάκι υπομονή κι από «συννεφιασμένες Κυριακές» θα βρεθούμε «στις ακρογιαλιές, όπου θα αντιλαλούν διπλοπενιές»!

Δες περισσότερα στο www.vamvakourevival.org

[Δείτε στο notospress.gr καθημερινά όλες τις ειδήσεις για τη Λακωνία στην ενότητα «Συμβαίνει στο νησί του Πέλοπα»]