4 άτομα. Προετοιμασία 50’. Ψήσιμο 15’


Υλικά

1 κιλό ξιφία
3 κρεμμύδια
2 ντομάτες
3 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ρίγανη
Ξυλάκια για σουβλάκι
Αλάτι


Για τη σάλτσα
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά κάππαρη
5 ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι
Αλάτι, πιπέρι


Παρασκευή
Κόβετε το ψάρι σε κύβους 3 εκ. και τον βάζετε σε μια πιατέλα. Ρίχνετε λίγο αλάτι, το λάδι, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη και τον αφήνετε για '/2 ώρα.

Καθαρίζετε τα κρεμμύδια, τα κόβετε στα δύο και τα χωρίζετε σε φύλλα. Πλένετε τις ντομάτες τις κόβετε στα τέσσερα και αφαιρείτε τους σπόρους.

Παίρνετε ξυλάκια και περνάτε εναλλάξ ένα κομμάτι ψάρι, ένα κομμάτι ντομάτα, ψάρι και κρεμμύδι. Ψήνετε τα σουβλάκια στο γκριλ του φούρνου για 15 λεπτά, γυρίζοντάς τα συχνά και αλείφοντας το ψάρι με ένα πινέλο με τη μαρινάτα του.

Βάζετε σε μια κατσαρόλα το λάδι, τις ντομάτες τριμμένες και τα σιγοβράζετε. Προσθέτετε λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι, την κάππαρη, τις ελιές κομμένες κομματάκια και συνεχίζετε το βράσιμο, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρετε τα σουβλάκια σε πιατέλα μαζί με τη σάλτσα.


Κάτι ακόμα
Μπορείτε να προσθέσετε και πολύχρωμες πιπεριές στα σουβλάκια, αν σας αρέσουν.