Υλικά (για 4 άτομα):

• 1 ½ κιλό κόκορας περίπου, κομμένος στα 4

• ½ κιλό μακαρόνια της αρεσκείας μας

• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

• 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

• 1 ξύλο κανέλα 4 φύλλα δάφνη

• 4 κόκκοι μπαχάρι

• 1 ποτήρι λευκό αρωματικό κρασί

• 3 μεγάλες ντομάτες ώριμες τριμμένες

• 1 φλ. του τσαγιού ελαιόλαδο

• 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη

• 50 γρ. αρσενικό τριμμένο

• 50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρασκευή:

Σε κατσαρόλα σοτάρουμε σε καυτό ελαιόλαδο τα κομμάτια του κόκορα, μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι σοτάροντας, μέχρι να γίνει διάφανο και αμέσως μετά το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε. Συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό, μέχρι να σκεπαστεί το κρέας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα. Στο μεταξύ, βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο νερό με λίγο αλάτι. Σερβίρουμε τον κόκορα με τα μακαρόνια, περιχύνουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με τα τυριά.