ΣΠΑΡΤΗ. 20 χρόνια λειτουργίας και δημιουργίας συμπληρώνει εφέτος η Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης και το γιορτάζει με τον δικό της τρόπο:

Ο φετινός προγραμματισμός της, πέρα από τα καθιερωμένα περιλαμβάνει και μια φιλόδοξη σειρά προγραμματισμένων δράσεων που αφορούν τον επετειακό εορτασμό των 20 χρόνων.

Εξέχουσα θέση κρατά η διοργάνωση, για πρώτη φόρα στην ιστορία της Λέσχης, Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φωτογραφίας με το αισιόδοξο θέμα «Αυτό το υπέροχο έξω».

Ο συμβολισμός αναφέρεται στην προσμονή όλων μας για την άρση των περιοριστικών μέτρων που μας κράτησαν πάνω από ένα χρόνο εγκλωβισμένους και στην μετάβασή μας σε μια καλύτερη και ελεύθερη επόμενη μέρα!

Στείλ’ τε φωτογραφίες ως τις 31 Αυγούστου!

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν τις φωτογραφίες τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση lefos20yearscontest@gmail.com από 1/6 έως και 31/08/2021.

Κριτική Επιτροπή

Την τελική αξιολόγηση των φωτογραφιών θα αναλάβει τριμελής επιτροπή που θα αποτελείται από τους:

  • Δεπόλα Γιώργο (φωτογράφο),
  • Αντωνιάδη Κωστή (φωτογράφο)
  • Λάσκαρη Γεώργιο (μέλος της ΛΕ.ΦΩ.Σ.)

Οι 4 καλύτερες φωτογραφίες θα λάβουν τα παρακάτω βραβεία:

  • 1ος νικητής: Δωροεπιταγή 300 € από το MY IKONA ( https://www.myikona.gr/ )
  • 2ος νικητής: Συμμετοχή σε φωτογραφικό, βιωματικό και αυτογνωσιακό εργαστήριο της φωτορεπόρτερ και Photo Dream Coach Μάρως Κουρή
  • 3ος νικητής: Διήμερη διαμονή στο ξενοδοχείο «The Flower of Monemvasia» στη Λακωνί-α ( http://monemvasia-experience.com/accommodation/the-flower-of-monemvasia )
  • 4ος νικητής: 3 βιβλία προσφορά του φωτογράφου Τάσου Σχίζα

Λίγα λόγια για το θέμα του Διαγωνισμού

Αναφέρουν από τη Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης

«Εγκλωβισμένοι πάνω από 1 χρόνο στην ίδια δύσκολη και περιοριστική καθημερινότητα και κυκλωμένοι από μια επώδυνη κοινωνική επικαιρότητα, αναζητούμε μια νότα αισιοδοξίας.

Δεν εθελοτυφλούμε, αλλά αυτή τη στιγμή επιλέγουμε να στρέψουμε το βλέμμα μας σ' αυτό το “υπέροχο έξω” και να καταγράψουμε με την φωτογραφική μας μηχανή κάτι όμορφο που μας μαγνητίζει, που μας ενδυναμώνει ψυχικά και μας οπλίζει με κουράγιο, ελπίζοντας και συμβολίζοντας την διέξοδο σε μια καλύτερη επόμενη μέρα.

Ξεκινάμε την αναζήτηση:

Τι σημαίνει για εμάς αυτό το υπέροχο έξω, τώρα που αφήνουμε πίσω μας 1 χρόνο εσωστρέφειας και περιορισμών και ξαναρχόμαστε σιγά-σιγά σε επαφή με όλα όσα στερηθήκαμε;

Μετά τον εγκλεισμό και τους περιορισμούς περιμένουμε την συμμετοχή σας για να δούμε ποιο είναι τελικά αυτό το υπέροχο έξω που ποθεί ο καθένας!

Κάθε δημιουργική προσέγγιση είναι αποδεκτή (τοπίο, πορτρέτο, φωτογραφία δρόμου, σκηνοθετημένη κλπ, σε έγχρωμη ή α/μ αποτύπωση), εφόσον δίνει μια απάντηση στην αναζήτηση γι’ αυτό που λαχταράμε ν’ αντικρύσουμε μετά απ’ όλα όσα βιώσαμε

Εφόσον δηλαδή αποτυπώνει το στοιχείο της αισιοδοξίας, ελπίδας, εξωστρέφειας, ελευθερίας, προσμονής ή την όποια ευρύτερη θετική οπτική, έχουμε για την επόμενη μέρα.

Ας χτίσουμε όλοι μαζί με τις υπέροχες φωτογραφίες μας, μια καλύτερη επόμενη μέρα!».

Όροι διαγωνισμού

Στο διαγωνισμό καλούνται να συμμετάσχουν επαγγελματίες ή ερασιτέχνες φωτογράφοι που έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και δωρεάν. Στο διαγωνισμό δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής τα μέλη του Δ.Σ. της Λέσχης Φωτογραφίας Σπάρτης και τα μέλη της κριτικής επιτροπής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στο διαγωνισμό με μία (μία) έως τρεις (3) φωτογραφίες κάθε ένας. Οι φωτογραφίες δεν θα πρέπει να έχουν λάβει οποιοδήποτε βραβείο σε άλλο διαγωνισμό φωτογραφίας πριν την έναρξη του παρόντος διαγωνισμού.

Οι φωτογραφίες πρέπει να υποβληθούν μόνο με email στην ηλεκτρονική διεύθυνση lefos20yearscontest@gmail.com.

Στο email θα πρέπει να αναγράφονται το ονοματεπώνυμο του φωτογράφου, τα στοιχεία επικοινωνίας και η διεύθυνση του. Το όνομα αρχείου της κάθε φωτογραφίας θα πρέπει να είναι το ονοματεπώνυμο του φωτογράφου με λατινικούς χαρακτήρες, ακολουθούμενο από έναν Α/Α από το 1 έως το 3 (χωρίς κενά και χωρίς σύμβολα).

Θα γίνονται δεκτές φωτογραφίες σε μορφή αρχείου JPEG (οριζόντιες ή κάθετες) και η μεγάλη πλευρά δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 2.000 pixels.

Η φωτογραφία με την οποία συμμετέχει ο διαγωνιζόμενος δεν θα πρέπει να φέρει κάποιο διακριτικό τίτλο (watermark), υπογραφές, στοιχεία επικοινωνίας και περιθώρια. Οι συμμετέχοντες διατηρούν τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών τους.

Διευκρινίζεται ρητά ότι μετά τη λήξη της προθεσμίας αποστολής των φωτογραφιών στο διαγωνισμό, οι συμμετοχές είναι αυτοδικαίως άκυρες.

Κάθε φωτογραφία θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα προσωπικής και αυθεντικής δημιουργίας. Για τις φωτογραφίες που θα προκριθούν στην τελική φάση, θα ζητηθεί από τους συμμετέχοντες το πρωτότυπο ψηφιακό αρχείο υψηλής ανάλυσης. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με την αποστολή των πρωτοτύπων ψηφιακών αρχείων, θα ακυρώνεται η συμμετοχή του ενδιαφερόμενου.

Οποιαδήποτε χρήση προσωπικών πληροφοριών των συμμετεχόντων θα είναι σύμφωνη με την πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Ρητά δηλώνεται ότι οι φωτογραφίες που θα αναρτηθούν θα πρέπει να μην παραβαίνουν τις διατάξεις της νομοθεσίας ούτε να προσβάλλουν δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων, να μην είναι προσβλητικές, ανήθικου περιεχομένου και άσχετες με το ορισθέν θέμα, άλλως ο διοργανωτής θα έχει το δικαίωμα να τις διαγράψει χωρίς καμία προειδοποίηση.

Κάθε συμμετέχων ρητά συναινεί στη χρήση του ονόματός και της φωτογραφίας άνευ οιουδήποτε χρηματικού ανταλλάγματος στα πλαίσια διενέργειας του παρόντος διαγωνισμού.

Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό δηλώνουν ότι παραχωρούν στο διοργανωτή το δικαίωμα της προβολής των φωτογραφιών με κάθε έντυπο ή ηλεκτρονικό τρόπο αναφέροντας πάντα το όνομα του συμμετέχοντος δημιουργού χωρίς να θεμελιώνεται δικαίωμα αμοιβής τους.

Ο διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα χρήσης των φωτογραφιών για τη δημιουργία αναμνηστικού λευκώματος και έκθεσης φωτογραφίας.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν μέσα στο μήνα Οκτώβριο 2021, σε ημερομηνία που θα γνωστοποιηθεί έγκαιρα, στο facebook Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης - Sparta Photography Club και στο διαδικτυακό τόπο του περιοδικού ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να στείλετε email στο lefospartis@gmail.com.

Στόχος του διαγωνισμού είναι να παραμείνουμε δημιουργικοί σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που βιώνουμε καθώς και να προσελκύσουμε περισσότερα μέλη στο σωματείο μας.

Ο διοργανωτής του διαγωνισμού διατηρεί το δικαίωμα να ανακαλέσει ή να ματαιώσει το διαγωνισμό, να τον παρατείνει ή να μεταβάλει τις ημερομηνίες. Ο διοργανωτής δεν θα ευθύνεται στην περίπτωση που για οποιοδήποτε τεχνικό λόγο είναι αδύνατη η λήψη και καταχώρηση συμμετοχής στο σύστημά του.

Η κρίση της επιτροπής είναι οριστική, δεν απαιτεί αιτιολογία και επ’ αυτής δεν επιτρέπεται ουδεμία ένσταση, αντίρρηση ή άλλη εξώδικη ή δικαστική διεκδίκηση.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό σημαίνει την αποδοχή όλων των ανωτέρω αναφερόμενων όρων και η παραβίασή τους συνεπάγεται τον αποκλεισμό του συμμετέχοντος.

Βιογραφικά κριτικής επιτροπής

Γιώργος Δεπόλλας: Γεννήθηκε το 1947 στην Αθήνα. Σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου και, από το 1975 μέχρι σήμερα, ασχολείται συστηματικά με την εφαρμοσμένη και την καλλιτεχνική φωτογραφία.

Είναι συνιδρυτής του IMAGE STUDIO (1975), του ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (1979) και της εκδοτικής εταιρείας FOTORAMA (1983). Από το 1984 διδάσκει φωτογραφία στη Σχολή Βακαλό. Η δουλειά του έχει δημοσιευτεί και εκτεθεί επανειλημμένα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Κωστής Αντωνιάδης: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949. Σπούδασε Φυσική στο Aριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και φωτογραφία στο Institut Français de la Photographie στο Παρίσι. Tο 1984 ανέλαβε την οργάνωση του Τμήματος Φωτογραφίας, στο οποίο δίδαξε έως το 2016. Έχει πραγματοποιήσει εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και παράλληλα ως ιδρυτικό μέλος του Φωτογραφικού Κέντρου Αθηνών από το 1979 έχει διοργανώσει πολυάριθμες εκθέσεις φωτογραφίας Ελλήνων και ξένων φωτογράφων. Από το 2002 έως το 2005 διετέλεσε διευθυντής του Μουσείου Φωτογραφίας στη Θεσσαλονίκη.

Λάσκαρης Γεώργιος: Γεννήθηκε στη Σπάρτη και σπούδασε φυσική στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι ερασιτέχνη φωτογράφος, από τα πιο παλιά μέλη της ΛΕ.ΦΩ.Σ. και των Φίλων Φωτογραφίας Φάριδος. Έχει πολυετή εμπειρία με τη φωτογραφία και έχει λάβει μέρος σε πάρα πολλές εκθέσεις φωτογραφίας.

Δ.Π.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις